ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
Φώτο: Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Credits: Menelaos Myrillas / SOOC

Θεοδωρικάκος: Στήριξη έως 24.130 ευρώ για επιχειρήσεις στη Νέα Αγχίαλο

Εγκρίθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, οικονομική ενίσχυση έως 24.130 ευρώ από το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε 45 επιχειρήσεις της Νέας Αγχιάλου που επλή

Την έγκριση για την καταβολή χρηματικής ενίσχυσης έως 24.130 ευρώ προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 26ης Ιουλίου 2023 στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, έδωσε με απόφασή του ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ενίσχυση αφορά 45 επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, οι οποίες έχουν την έδρα τους και δραστηριοποιούνται νόμιμα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου και υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές.

Η κατανομή των ποσών θα πραγματοποιηθεί βάσει των αποφάσεων της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Για την εκταμίευση προβλέπεται η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων τεκμηρίωσης των ζημιών από τις επιχειρήσεις.

Η σχετική δαπάνη θα καλυφθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μέσω του κωδικού δαπανών που αφορά μεταβιβάσεις εισοδήματος για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. 

Όπως επισημαίνεται, η χορήγηση της ενίσχυσης δεν θέτει σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα του φορέα και εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται από έκτακτα φυσικά φαινόμενα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα προσελκύει ξένες παραγωγικές επενδύσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι το νομοσχέδιο για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις ενισχύει τη στρατηγική για ανταγωνιστική και ανθεκτική οικονομία, με έμφαση στην καινοτομία, τη βιομηχανία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 82 εκατ. ευρώ οι ενισχύσεις Στρατηγικών Επενδύσεων το 2026

Με τροποποιητική υπουργική απόφαση αυξάνονται τα κονδύλια για στρατηγικές επενδύσεις: η φορολογική απαλλαγή για το 2026 φτάνει τα 31,24 εκατ. ευρώ (+32,6%) και οι επιχορηγήσεις τα 50,74 εκατ. ευρώ (+153,7%).
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Συγκέντρωση επιχειρήσεων για φθηνότερες τιμές & ποιότητα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος συμμετείχε στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, όπου συζητήθηκαν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η βιομηχανική ανανέωση και η ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 6,43% ετήσια άνοδος σε τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς το 2025

Το 2025, η τουριστική βιομηχανία της Κίνας σημείωσε έσοδα 17,44 δισ. γιουάν, αυξημένα κατά 6,43% σε σχέση με πέρυσι, ενώ πραγματοποιήθηκαν 198.700 παραστάσεις με 87,99 εκατ. θεατές, σύμφωνα με την CAPA.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή νομοσχέδιο για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπ. Ανάπτυξης με νέα κίνητρα για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, αναδιάρθρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης, στοχευμένες ενισχύσεις και ενιαίες διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για διαφανή λειτουργία σύγχρονων επιχειρηματικών πάρκων

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε τη σημασία αναμόρφωσης του πλαισίου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, με στόχο την στήριξη της βιομηχανίας. Αναμένονται 40 νέα πάρκα τα επόμενα 10 έτη, φτάνοντας τα 100 συνολικά.