ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:01:15
Νίκος Δένδιας βουλή
Φώτο: SOOC

Στις ΗΠΑ ο Δένδιας για επαφές με εταιρείες ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης

Ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισκέπτεται ΗΠΑ (Λος Άντζελες και Όστιν) για συναντήσεις με ερευνητικά ιδρύματα και εταιρείες στους τομείς ρομποτικής, καινοτομίας, τεχνητής νοημοσύνης, κυβερνοασφάλειας και διαστημικής τεχνολογίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με προγραμματισμένες στάσεις στο Λος Άντζελες και στο Όστιν έως την Τετάρτη 17 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός θα έχει σειρά επαφών με στελέχη ερευνητικών ιδρυμάτων και αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ρομποτικής, της καινοτομίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με ειδικούς στην κυβερνοάμυνα και την κυβερνοασφάλεια, καθώς και σε τεχνολογίες Μη Επανδρωμένων Οχημάτων – εναέριων, θαλάσσιων και υποθαλάσσιων – αλλά και στο πεδίο των διαστημικών τηλεπικοινωνιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημ. Παπαστεργίου υποδέχθηκε την ομάδα ρομποτικής Portables UBITECH

Ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε στο υπουργείο την ομάδα ρομποτικής Portables UBITECH για τη διεθνή της διάκριση στο FIRST Tech Challenge World Championship, όπου κατέκτησε την 3η θέση στο Inspire Award, κορυφαίο βραβείο του διαγωνισμού.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: «Ατζέντα 2030» για τεχνολογία και καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπαίνουν στην «Ατζέντα 2030», εστιάζοντας σε αυτονομία και χρήση σύγχρονων τεχνολογιών όπως τα μη επανδρωμένα συστήματα. Στη Μαλακάσα ανοίγει μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής drones ελληνικής σχεδίασης.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η «Ατζέντα 2030» φέρνει τεχνολογικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρουσίασε στο ΕΕΑ την «Ατζέντα 2030», δίνοντας έμφαση στο ΕΛΚΑΚ, την αμυντική καινοτομία, τις ΜμΕ και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα ιταλικά σχολεία με 300 εκατ. ευρώ

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα ανακοίνωσε πως η τεχνητή νοημοσύνη εντάσσεται στα σχολικά προγράμματα, με αναφορές στο δημοτικό και μαζική παρουσία στα λύκεια, ώστε να ανανεωθεί η διδασκαλία των μαθηματικών.
Πρίγκιπας Ουίλιαμ χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η ΤΝ μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τόνισε πως η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στον εντοπισμό ατόμων που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι, επιτρέποντας έγκαιρη παρέμβαση ώστε να περιοριστεί ο χρόνος τους στους δρόμους ή σε προσωρινή στέγαση.
Μικροτσίπ και τεχνητή νοημοσύνη
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ευκαιρίες τεχνητής νοημοσύνης στη ναυτιλία στο 4ο TISIE

Η 4η Διεθνής Έκθεση Ναυτιλίας TISIE στην Τιαντζίν εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη στη ναυτιλία, προβάλλοντας καινοτομίες σε πράσινη ναυτιλία, εξοπλισμό και logistics και ενισχύοντας τη διεθνή συνεργασία στον κλάδο.