ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Κικίλιας: Η υγειονομική επιτυχία δείχνει το μέλλον της χώρας

«Η υγειονομική κρίση και οι παρεπόμενες συνέπειές της είναι παρούσες. Για αυτό δημιουργούμε το ΕΣΥ του 21ου αιώνα», τονίζει σε άρθρο του ο υπ. Υγείας.

Το μέλλον της χώρας δείχνει η υγειονομική επιτυχία, τονίζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος Κυριακής».

«Στον χρόνο που μεσολάβησε από πέρσι το καλοκαίρι, συντελέστηκε μια κοσμογονία. Η Ελλάδα του 2019 δεν έχει καμιά σχέση με εκείνη του 2020, σε κάθε επίπεδο.Η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σηματοδότησε μια αλλαγή κατεύθυνσης τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και το Κράτος. Αφήσαμε πίσω μας το γκρίζο και ανοίξαμε τους ορίζοντες μας» γράφει ο υπουργός Υγείας και συνεχίζει: «Αν έπρεπε να διαλέξω το μεγαλύτερο επίτευγμα, θα έλεγα ότι είναι, αναμφισβήτητα, η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Η Ελλάδα κατόρθωσε να γίνει παγκόσμιο πρότυπο, αλλάζοντας παράδειγμα.

Πετύχαμε γιατί ενώσαμε και δεν επιδιώξαμε τον διχασμό, γιατί στηριχθήκαμε στην επιστημοσύνη και όχι στη μικροπολιτική, γιατί βάλαμε στο κέντρο τον άνθρωπο και όχι το υλικό συμφέρον, γιατί δουλέψαμε σκληρά, γιατί ενισχύσαμε την ατομική ευθύνη και την κοινωνική αλληλεγγύη, γιατί, τελικά, κατορθώσαμε ένα αποτέλεσμα που υπερβαίνει το απλό άθροισμα των δυνάμεών μας. Η υγειονομική κρίση και οι παρεπόμενες συνέπειές της είναι παρούσες. Για αυτό δημιουργούμε το ΕΣΥ του 21ου αιώνα, ένα ΕΣΥ ανθρωποκεντρικό και αποτελεσματικό.

Πολλοί θέλησαν  να αλλάξουν το ΕΣΥ, μόνο εμείς όμως το βελτιώνουμε. Μετατρέπουμε σταδιακά το υγειονομικό πλεονέκτημα σε εθνικό κεκτημένο. Μια χώρα χωρίς ισχυρό Σύστημα Υγείας δεν είναι κραταιά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Πλέον της διασφάλισης και προαγωγής της υγείας, βασικός στόχος μας για το ΕΣΥ του 21ου αιώνα είναι η διασφάλιση της ευημερίας όλων: πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών της Ελλάδας. Η υγειονομική μας επιτυχία δείχνει από τώρα τη χώρα που θα είμαστε σύντομα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί στον Λίβανο από ισραηλινές επιδρομές την Παρασκευή

Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά και τρεις γυναίκες, από ισραηλινά πλήγματα σε τέσσερις κοινότητες του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Νεκρός και ένας διασώστης από βομβαρδισμό, αναφέρει η Πολιτική Προστασία.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας: Νέο ΕΣΥ και πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε στη Βουλή ότι το νέο Ταμείο Καινοτομίας θα ενισχύσει το ΕΣΥ, διασφαλίζοντας πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες, με βιώσιμο και διαφανές μοντέλο, βασισμένο σε διεθνείς πρακτικές.
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη σε φαρμακείο για διάθεση Φαρμάκου Υψηλού Κόστους

Επίσκεψη σε ιδιωτικό φαρμακείο Νέας Ερυθραίας πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για τη διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους μέσω ιδιωτικών φαρμακείων, μειώνοντας την ταλαιπωρία και τις αναμονές των ασφαλισμένων.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο σύμφωνα με το Υπ. Υγείας

Ισραηλινά πλήγματα στο Τούρα και άλλες περιοχές του νότιου Λιβάνου προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ατόμων, ανάμεσά τους δύο γυναίκες, παρά την εκεχειρία. Νεκρός και ένας διασώστης. Διατάχθηκε εκκένωση επτά χωριών.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 12 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ενώ οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολά συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, ενόψει συνομιλιών Λιβάνου-Ισραήλ στην Ουάσιγκτον.
Κατάστημα κλειστό λόγω νόσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ιατρείο Άνω Λιοσίων γίνεται Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο

Το Τοπικό Ιατρείο Άνω Λιοσίων αναβαθμίζεται σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, με τρεις νέες οργανικές θέσεις προσωπικού, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αττική.