ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 5,6 εκατ. λαθραίων τσιγάρων στους Κήπους Έβρου

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν φορτηγό με 5,6 εκατ. λαθραία τσιγάρα στο Τελωνείο Κήπων Έβρου, με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να ξεπερνούν το 1,15 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό πλήγμα σε κύκλωμα λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων επέφερε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στο Τελωνείο Κήπων Έβρου.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοχευμένη ανάλυση κινδύνου, προχώρησαν σε έλεγχο φορτηγού οχήματος που εισήλθε από την Τουρκία με τελικό προορισμό τη Γαλλία. Η επιχείρηση εντάσσεται στις ενισχυμένες δράσεις της Αρχής για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την προστασία των δημοσίων εσόδων.

Κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκαν 280 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα, επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό της καρότσας. Ο οδηγός είχε εφαρμόσει τη λεγόμενη «μέθοδο της τάπας», τοποθετώντας στο πίσω και στα πλάγια νόμιμα εμπορεύματα, όπως πλακάκια, πιάτα και κύπελλα καφέ, προκειμένου να αποκρύψει το παράνομο φορτίο.

Συνολικά κατασχέθηκαν 5.627.600 τσιγάρα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 1,15 εκατ. ευρώ. Το ύψος των ποσών αυτών αναδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και τις απώλειες που προκαλούν στο Δημόσιο τα κυκλώματα λαθρεμπορίου.

Ο οδηγός συνελήφθη και κρατείται, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται, καθώς εξετάζεται ενδεχόμενη σύνδεση της υπόθεσης με ευρύτερα δίκτυα διακίνησης λαθραίων προϊόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Πιτσιλής ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Έρευνα για εμπλοκή υπαλλήλων σε «Χωριάτικο» και Pizza Fan

Κατόπιν εντολής Πιτσιλή, η ΑΑΔΕ ζητά εγγράφως στοιχεία από αστυνομία και ανακριτές για πιθανή εμπλοκή υπαλλήλων της σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξέπλυμα χρήματος σε αλυσίδες τροφίμων και εστίασης.
Παράδοση πετρελαίου θέρμανσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγροτικό πετρέλαιο: Απαλλαγή από τον ΕΦΚ από 1η Νοεμβρίου 2026

Από 1η Νοεμβρίου, οι επαγγελματίες αγρότες αγοράζουν πετρέλαιο κίνησης χωρίς ΕΦΚ απευθείας, μέσω της εφαρμογής myDiesel της ΑΑΔΕ, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους. Η ρύθμιση καλύπτει και τον αντίστοιχο ΦΠΑ μόνο επί του ΕΦΚ.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 33,9 εκατ. ευρώ σε 117.198 αγρότες για επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου

Η ΑΑΔΕ καταβάλλει σήμερα 33,9 εκατ. ευρώ σε 117.198 αγρότες, στο πλαίσιο της τρίτης πληρωμής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2026, που αφορούν το τρίτο τρίμηνο και διαβιβάστηκαν μέσω myDATA και e-send.
ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης κτίριο
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

ΑΑΔΕ: Παρατείνεται ως 10 Νοεμβρίου η προθεσμία για δηλώσεις ΟΣΔΕ

Παρατείνεται έως 10/11/2026 η υποβολή ΕΑΕ. Νέες ρυθμίσεις διευκολύνουν τη δήλωση αγροτεμαχίων και περιορίζονται οι υποχρεώσεις σε διαφορές Ε9-Κτηματολογίου. Στόχος η έγκαιρη πληρωμή ενισχύσεων έως 30/11, αναφέρει η ΑΑΔΕ.