ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 5,6 εκατ. λαθραίων τσιγάρων στους Κήπους Έβρου

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν φορτηγό με 5,6 εκατ. λαθραία τσιγάρα στο Τελωνείο Κήπων Έβρου, με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να ξεπερνούν το 1,15 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό πλήγμα σε κύκλωμα λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων επέφερε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στο Τελωνείο Κήπων Έβρου.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοχευμένη ανάλυση κινδύνου, προχώρησαν σε έλεγχο φορτηγού οχήματος που εισήλθε από την Τουρκία με τελικό προορισμό τη Γαλλία. Η επιχείρηση εντάσσεται στις ενισχυμένες δράσεις της Αρχής για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την προστασία των δημοσίων εσόδων.

Κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκαν 280 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα, επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό της καρότσας. Ο οδηγός είχε εφαρμόσει τη λεγόμενη «μέθοδο της τάπας», τοποθετώντας στο πίσω και στα πλάγια νόμιμα εμπορεύματα, όπως πλακάκια, πιάτα και κύπελλα καφέ, προκειμένου να αποκρύψει το παράνομο φορτίο.

Συνολικά κατασχέθηκαν 5.627.600 τσιγάρα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 1,15 εκατ. ευρώ. Το ύψος των ποσών αυτών αναδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και τις απώλειες που προκαλούν στο Δημόσιο τα κυκλώματα λαθρεμπορίου.

Ο οδηγός συνελήφθη και κρατείται, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται, καθώς εξετάζεται ενδεχόμενη σύνδεση της υπόθεσης με ευρύτερα δίκτυα διακίνησης λαθραίων προϊόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Ρούσα Σουφλίου: Η πυρκαγιά ήρθε από τη Βουλγαρία

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για φωτιά σε δασική περιοχή στη Ρούσα Σουφλίου που πέρασε από τη Βουλγαρία. Επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 13 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, ένα ελικόπτερο και συνδράμει ο δήμος με υδροφόρες.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη διακινητή για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Στην επαρχιακή οδό του Έβρου συνελήφθη διακινητής που μετέφερε πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.
Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου καυσίμων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες προθεσμίες για σύστημα εισροών-εκροών και απογραφής Μητρώου Δεξαμενών

Μετατίθενται οι ημερομηνίες για την αναβάθμιση του εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμων, καθώς και για την απογραφή των ιδιωτικών πρατηρίων στο ψηφιακό Μητρώο Δεξαμενών της ΑΑΔΕ.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επείγουσα επιτάχυνση για ΕΑΕ 2026, ενισχύσεις μόνο σε πραγματικούς παραγωγούς

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης της υποβολής Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης 2026 και την ενίσχυση της συνεργασίας με τα ΚΥΔ, με στόχο τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα στον πρωτογενή τομέα.