ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
Φώτο: SOOC

Παραίτηση Γιώργου Διδασκάλου από τη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτισμού

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού υπέβαλε ο Γιώργος Διδασκάλου, με την υπουργό Πολιτισμού να τη κάνει δεκτή.

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού υπέβαλε ο Γιώργος Διδασκάλου, με φόντο την υπόθεση των πολεοδομιών που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και έχει ήδη οδηγήσει σε έξι συλλήψεις.

Ο κ. Διδασκάλου, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, βρισκόταν στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού από το 2019. Από τη θέση αυτή προήδρευε τόσο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου όσο και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση γενικού γραμματέα που συνδέεται με την ίδια υπόθεση, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Πριν αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Πολιτισμού, ο κ. Διδασκάλου είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: «Δημόσια η Hellenic Heritage» – 10 ερωτήσεις για τον φορέα

Ο Άκης Σκέρτσος υπερασπίζεται μέσω social media τη νέα ανώνυμη εταιρεία δημόσιου χαρακτήρα «Hellenic Heritage», καταγγέλλοντας «αντιπολιτευτικές υπερβολές» αντίστοιχες με εκείνες για το «τσιμέντωμα» της Ακρόπολης που διαψεύστηκαν.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ΚΥΑ για Πυροπροστασία Αρχαιολογικών Χώρων: Δηλώσεις Μενδώνη-Τουρνά

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τον νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας Αρχαιολογικών Χώρων με σύγχρονες διαδικασίες πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων πυρκαγιάς για την προστασία μνημείων και επισκεπτών.
Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια της Μενδώνη για τον θάνατο του αρχαιολόγου Χάρη Τσέλιου

Ο αρχαιολόγος Χάρης Τσέλιος «έφυγε» και το υπουργείο Πολιτισμού τον αποχαιρετά με θλίψη, τιμώντας τη συμβολή του στην προστασία μνημείων, την αρχαιομετρία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικύρωση συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας για την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά

Η Ολομέλεια ενέκρινε τη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας για την προστασία της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπέρ ψήφισε μόνο η ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε η ελληνοκινεζική συμφωνία για ενάλια πολιτιστική κληρονομιά

Με τις θετικές ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε στην Επιτροπή το σχέδιο συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας για την προστασία της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η συζήτηση και η τελική ψηφοφορία θα γίνουν αύριο στην Ολομέλεια.