ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο

Μητσοτάκης: Αυτοδυναμία από την πρώτη και μοναδική Κυριακή

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον νέο γραμματέα της ΝΔ, Κ. Κυρανάκη, να εντείνει τις προσπάθειες ως το 2027, εστιάζοντας στη συνοχή και διεύρυνση του κόμματος. Επισήμανε τους τέσσερις άξονες για μια ισχυρή Ελλάδα.

Με σαφές προεκλογικό μήνυμα ενότητας και συνέχειας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, κατά την τοποθέτησή του προς τον νέο γραμματέα, Κωνσταντίνο Κυρανάκη. «Ξέρεις καλά ότι δεν σε περιμένει ένα σύντομο sprint, αλλά ένας απαιτητικός μαραθώνιος μέχρι τις εκλογές του 2027», ανέφερε, καλώντας τον να «πατήσει γκάζι για τη νίκη», με στόχο τη διασφάλιση της συνοχής και τη διεύρυνση του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «οι πρωτοβουλίες μας θα κωδικοποιηθούν σε ένα αντίτυπο που θα γίνει καθημερινό επιχείρημά μας», υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα θετικό κεκτημένο που οικοδομήθηκε με κόπο και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Αναφερόμενος στους τέσσερις άξονες που συγκροτούν, όπως είπε, την ισχυρή Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «δυναμική οικονομία, ευημερούσα κοινωνία, θωρακισμένη άμυνα, αποτελεσματική διπλωματία». «Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά οικονομική πρόοδος χωρίς ασφάλεια, κοινωνική συνοχή και διεθνή παραδοχή», πρόσθεσε.

Αναφορές σε εθνικά ζητήματα και οικονομία

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η αναγνώριση των εθνικών δικαίων και του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας απαντούν σε όσους αμφισβητούν τον πατριωτισμό της ευθύνης». Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο, επισημαίνοντας ότι «μια πτωχευμένη χώρα μείωσε το δημόσιο χρέος κατά 60 μονάδες, ώστε τα βάρη της δικής μας γενιάς να μη βαραίνουν τους ώμους των παιδιών μας».

Μιλώντας για την ακρίβεια, επεσήμανε ότι ο διεθνής πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος ζωής συνεχίζουν να επιβαρύνουν τα νοικοκυριά. «Η αθροιστική στήριξη του εισοδήματος αναμετράται με την ακρίβεια. Η "τσέπη" του πολίτη και οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών είναι η κορυφαία προτεραιότητα του νέου μας κύκλου προς το 2030», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πρόοδος των αριθμών πρέπει να μεταφραστεί σε χειροπιαστό όφελος για όλους, κάτι που θα αποτελέσει και τον πυρήνα του προεκλογικού προγράμματος για την τρίτη θητεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο νέος οδικός χάρτης και η πολιτική αντιπαράθεση

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε το «τρίγωνο του νέου Οδικού Χάρτη»: ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ικανότητας και διπλωματικής εμβέλειας της χώρας, καθώς και θεσμικός εκσυγχρονισμός του κράτους. «Το σύνθημα "το είπαμε, το κάνουμε" είναι βάση εμπιστοσύνης για την επόμενη προσπάθεια», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, χρησιμοποίησε αιχμηρή φρασεολογία: «Ο θίασος αυτός δεν έχει στόχο να κυβερνήσει, αλλά να εξαντλήσει την Ελλάδα. Ξέρει ότι η οργή διαδίδεται πιο γρήγορα απ' την ελπίδα». Τόνισε επίσης πως «ο δικός μας αντίπαλος δεν έχει όνομα κόμματος ή επώνυμο πολιτικών προσώπων, είναι μόνο τα προβλήματα».

Εστίασε ακόμη στις προκλήσεις της πολιτικής αντιπαράθεσης, λέγοντας: «Μαζί τους αντίπαλοί μας, η φτηνή προπαγάνδα, η τοξικότητα και η ύπουλη σπερμολογία που αλλοιώνουν την πραγματικότητα». Υπογράμμισε ότι απέναντι σε αυτόν τον λαϊκισμό, «έχουμε χρέος να αντισταθούμε».

Μήνυμα για τις επόμενες εκλογές

«Σε έναν κόσμο ασταθή, μόνο η ΝΔ μπορεί να δώσει ασφάλεια», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η εντολή που θα ζητηθεί από τους πολίτες θα είναι «εντολή ρήξης με τα κακώς κείμενα και ολοκλήρωσης των δημιουργικών κύκλων που άνοιξαν το 2019 και συνεχίστηκαν το 2023».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις επόμενες εκλογές καθοριστικές για το μέλλον της χώρας. «Η χώρα δεν έχει περιθώρια να χάνει χρόνο και ευκαιρίες, ούτε να μπει σε έναν αδιέξοδο δρόμο χωρίς να έχει στο τιμόνι της μία ισχυρή και σοβαρή κυβέρνηση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η Κυριακή της μεγάλης επιλογής θα είναι μία και θα πρέπει να φέρει την αυτοδυναμία».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός κάλεσε τα στελέχη και τους πολίτες σε ενεργό συμμετοχή: «Κανείς δεν μπορεί να μένει αδρανής ή αναποφάσιστος. Τα διλήμματα του αύριο θα είναι αμείλικτα: θέλουμε πρόοδο με σχέδιο, συνέπεια και δουλειά ή επιστροφή σε πειραματισμούς που άλλοτε πληρώσαμε ακριβά;».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αποχαιρετώ με συγκίνηση πρόσωπο-σύμβολο της Μεταπολίτευσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε με συγκίνηση τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τονίζοντας τη μεγάλη του συνεισφορά στη Μεταπολίτευση, το αδιάλειπτο ήθος και το διαχρονικό του αποτύπωμα στη δημόσια ζωή και την πολιτική.
Αντώνης Σαμαράς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς σχολιάζει τις δηλώσεις Μιχαηλίδου για το Υπ. Οικογένειας

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τη Δόμνα Μιχαηλίδου ότι προωθούν τη «woke» ατζέντα, υπονομεύοντας τον θεσμό της οικογένειας, ενώ τόνισε ότι ο ρόλος του υπουργείου Οικογένειας δεν είναι η προώθηση της διαφορετικότητας.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός αποφεύγει δεσμεύσεις και ευρείες συναινέσεις

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απόπειρα αποδυνάμωσης των θεσμών μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, τονίζοντας πως η αναθεώρηση πρέπει να γίνεται με ευρείες συναινέσεις και όχι με κυβερνητική μονοφωνία.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 με στόχο την αυτοδυναμία

Εκλογές το 2027, στόχος η αυτοδυναμία, όχι στην ακυβερνησία τα βασικά μηνύματα του Κ. Μητσοτάκη από την ΚΟ. Το ξεσπάθωμα για ΟΠΕΚΕΠΕ, που αποσκοπεί η επίθεση στον Τσίπρα και ο μοναχικός γαλάζιος αντάρτης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξόδιο ακολουθία της Βάγιας Νέστορα στην Κοζάνη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία της Βάγιας Νέστορα, μητέρας της πολιτεύτριας ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα, που έχασε τη ζωή της σε εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του ήταν στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ.
Αντώνης Σαμαράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργάτες Σαμαρά κατά Μαρινάκη για την αίτηση στον Άρειο Πάγο

Στελέχη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζουν δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Μαρινάκη, διερωτώμενοι γιατί συνδέει την υπόθεση παρακολούθησης Σαμαρά με τη Νέα Δημοκρατία και τις εκλογές του 2023, αφού πρόεδρος ήταν ο Μητσοτάκης.