ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νίκος Δένδιας βουλή

Δένδιας: Ιστορική στιγμή με τις πρώτες εθελόντριες νεοσύλλεκτες

Οι Ένοπλες Δυνάμεις υποδέχθηκαν στο ΚΕΝ Λαμίας τις πρώτες εθελόντριες νεοσύλλεκτες, με τον Νίκο Δένδια να κάνει λόγο για ιστορική στιγμή.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις υποδέχθηκαν στο ΚΕΝ Λαμίας τις πρώτες εθελόντριες νεοσύλλεκτες στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στον Στρατό των Πολιτών. Οι γυναίκες που επέλεξαν να υπηρετήσουν την πατρίδα ανοίγουν έναν νέο δρόμο συμμετοχής και προσφοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ, η κατάταξή τους αποτελεί ιστορική στιγμή για τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Τους ευχόμαστε καλή θητεία και κάθε επιτυχία στη νέα τους πορεία. Η επιλογή τους αποτελεί πράξη ευθύνης, προσφοράς και εμπιστοσύνης προς την πατρίδα και τους θεσμούς της», σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ακόμη ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις γίνονται ακόμη πιο ισχυρές, όταν εκφράζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», αναδεικνύοντας τη σημασία της συμμετοχής των γυναικών στην εθνική άμυνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική σημαία κυματίζει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ελληνική σημαία υψώνεται σήμερα στη φρεγάτα FDI "Νέαρχος"

Στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν Γαλλίας, με την παρουσία του Νίκου Δένδια και της ηγεσίας του Στρατού, υψώνεται σήμερα η ελληνική σημαία στη δεύτερη φρεγάτα FDI «Νέαρχος», που εντάσσεται επίσημα στο Πολεμικό Ναυτικό.
Νίκος Δένδιας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για ισχυρή εθνική άμυνα

Ο Νίκος Δένδιας, στην Ημερήσια Διαταγή για την 28η Οκτωβρίου, υπογράμμισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, επισημαίνοντας το διαρκές μήνυμα της επετείου.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Διακλαδικό πεδίο για ΕΔ – Βελτιώνεται η ζωή των στελεχών

Η Γ' φάση του μετασχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων επικεντρώνεται σε νέες τεχνολογίες, όπως το διάστημα και ο κυβερνοχώρος, με αυτοματοποίηση της διοίκησης, μη επανδρωμένα συστήματα και αναδιοργάνωση μονάδων ως το 2030.
Σύγχρονο drone στον ουρανό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις με έμφαση σε τεχνολογία και drones

Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε τη Γ' φάση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, με έμφαση σε τεχνολογία, μη επανδρωμένα και διάστημα, καθώς και συγχωνεύσεις στρατοπέδων για εξοικονόμηση πόρων υπέρ στελεχών και αποστράτων.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η συνεργασία με τη Φλόριντα ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε τη σημασία της τεχνογνωσίας, των κοινών ασκήσεων και της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα, μιλώντας στην υπογραφή συμφωνίας παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η Εκκλησία Κύπρου στηρίζει έμπρακτα τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας, βρέθηκε στη Λευκωσία για την επέτειο ανεξαρτησίας και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στήριξη στις Ένοπλες Δυνάμεις και αναφέροντας έργα στη Σχολή Ευελπίδων.