ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Συμβούλιο της Επικρατείας

Το ΣτΕ ακυρώνει διακοπή μέτρων φύλαξης για πρώην στέλεχος Siemens

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση της πρώην γραμματέως της Siemens Ελλάς, ακυρώνοντας την απόφαση της ΕΛΑΣ για διακοπή της αστυνομικής προστασίας της, κρίνοντας πλημμελή την αιτιολογία για άρση των μέτρων ασφαλείας της.

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Ηλία Μάζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ιωάννη Παπαγιάννη, έκανε δεκτή, με την απόφαση 747/2026, την αίτηση της Α.Τ., τέως γραμματέως του στελέχους της εταιρείας Siemens Ελλάς, η οποία έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τη Δικαιοσύνη.

Η Α.Τ. είχε ζητήσει την ακύρωση της πράξης της Ελληνικής Αστυνομίας που διέκοπτε τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας και προστασίας που της είχαν διατεθεί, όπως φρούρηση της κατοικίας και συνοδεία κατά τις μετακινήσεις. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς η ίδια είχε χαρακτηριστεί «ευπαθής στόχος» λόγω της ιδιότητάς της ως ουσιώδους μάρτυρα στην ποινική υπόθεση της Siemens.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε, κατά πλειοψηφία, ότι η αιτιολογία της μη συνέχισης των μέτρων αστυνομικής προστασίας ήταν πλημμελής. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «λαμβάνοντας υπόψη ότι από την προηγούμενη απόφαση για συνέχιση των μέτρων προστασίας είχε παρέλθει μικρό χρονικό διάστημα, η δε απόφαση για την παύση στηρίχθηκε στην έλλειψη ικανών πληροφοριών για ενεργό απειλή σε βάρος της, χωρίς ωστόσο η απειλή αυτή να αποκλείεται εκ των προτέρων και χωρίς ειδικότερη εκτίμηση των περιστάσεων που μεσολάβησαν από την προηγούμενη απόφαση σε σχέση με την εξάλειψη των κινδύνων, που προ ολίγων μηνών είχε θεωρηθεί ότι επέβαλλαν την συνέχιση των μέτρων προστασίας της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις Τούρκοι ταυτοποιήθηκαν για εμπρησμό στις φυλακές Διαβατών

Τέσσερις Τούρκοι κρατούμενοι ταυτοποιήθηκαν ως υπαίτιοι εμπρησμού στις φυλακές Διαβατών τον Αύγουστο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έκδοση συμπατριώτη τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και φθορές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η αποκατάσταση του κράτους δικαίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το σύνθημα «νομιμότητα παντού» έγινε καθημερινή μάχη, με παρεμβάσεις σε γειτονιές, γήπεδα, πανεπιστήμια, αιγιαλούς, αγορά και στη διαφάνεια στη διαχείριση δημοσίου χρήματος.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Κατάσχεση εκρηκτικών, δίωξη σε 13 μέλη της Χεζμπολάχ

Η λιβανέζικη δικαιοσύνη άσκησε διώξεις σε 13 άτομα για τη μεταφορά εκρηκτικών της Χεζμπολάχ, με δύο να κρατούνται. Το σιιτικό κόμμα χαρακτήρισε το μέτρο «δυσανάλογο», ενώ η χώρα πιέζει για αφοπλισμό της οργάνωσης.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στη Λευκάδα του υπόπτου για εμπρησμούς σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο

Συνελήφθη στη Λευκάδα 46χρονος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού για τρεις εμπρησμούς σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο. Ο ίδιος κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, προκαλώντας σοβαρές φθορές.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη στην Πλάκα: Τη Δευτέρα απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι

Στον ανακριτή οδηγούνται τη Δευτέρα οι τρεις κατηγορούμενοι για την έκρηξη με 6 νεκρούς σε κτίριο στην Πλάκα τον περασμένο Σεπτέμβριο, που φέρεται να προκλήθηκε από δολιοφθορά με σκοπό την κλοπή χάλκινων σωλήνων.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης για Άλκη Καμπανό: Παρέμβαση Εισαγγελίας για αίθουσα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά άμεσα την εξεύρεση κατάλληλης αίθουσας για τη δίκη δολοφονίας Άλκη Καμπανού, ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίες συνθήκες και να αποφευχθεί νέα διακοπή στη διαδικασία.