ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Συμβούλιο της Επικρατείας

Το ΣτΕ ακυρώνει διακοπή μέτρων φύλαξης για πρώην στέλεχος Siemens

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση της πρώην γραμματέως της Siemens Ελλάς, ακυρώνοντας την απόφαση της ΕΛΑΣ για διακοπή της αστυνομικής προστασίας της, κρίνοντας πλημμελή την αιτιολογία για άρση των μέτρων ασφαλείας της.

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Ηλία Μάζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ιωάννη Παπαγιάννη, έκανε δεκτή, με την απόφαση 747/2026, την αίτηση της Α.Τ., τέως γραμματέως του στελέχους της εταιρείας Siemens Ελλάς, η οποία έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τη Δικαιοσύνη.

Η Α.Τ. είχε ζητήσει την ακύρωση της πράξης της Ελληνικής Αστυνομίας που διέκοπτε τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας και προστασίας που της είχαν διατεθεί, όπως φρούρηση της κατοικίας και συνοδεία κατά τις μετακινήσεις. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς η ίδια είχε χαρακτηριστεί «ευπαθής στόχος» λόγω της ιδιότητάς της ως ουσιώδους μάρτυρα στην ποινική υπόθεση της Siemens.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε, κατά πλειοψηφία, ότι η αιτιολογία της μη συνέχισης των μέτρων αστυνομικής προστασίας ήταν πλημμελής. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «λαμβάνοντας υπόψη ότι από την προηγούμενη απόφαση για συνέχιση των μέτρων προστασίας είχε παρέλθει μικρό χρονικό διάστημα, η δε απόφαση για την παύση στηρίχθηκε στην έλλειψη ικανών πληροφοριών για ενεργό απειλή σε βάρος της, χωρίς ωστόσο η απειλή αυτή να αποκλείεται εκ των προτέρων και χωρίς ειδικότερη εκτίμηση των περιστάσεων που μεσολάβησαν από την προηγούμενη απόφαση σε σχέση με την εξάλειψη των κινδύνων, που προ ολίγων μηνών είχε θεωρηθεί ότι επέβαλλαν την συνέχιση των μέτρων προστασίας της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία Ισπανίδας φοιτήτριας στο Μεξικό

Συνελήφθη στο Μεξικό ο φερόμενος ως δολοφόνος της 21χρονης Ισπανίδας φοιτήτριας Κλαούντια Τακορόντε Αγκιλέρα, που συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής και βρέθηκε νεκρή στην Καουάτλα το περασμένο Σάββατο.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η υπόθεση Σεριμέδο συγκλονίζει τη Λατινική Αμερική

Ο Αργεντινός πολιτικός σύμβουλος Φερνάντο Σεριμέδο συνελήφθη στη Βολιβία, κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός απόπειρας δολοφονίας της πρώην του, δικηγόρου Νάδιας Βέγιερ, γεγονός που ερευνάται από αρχές πολλών χωρών.
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Γκίλφοϊλ: Η αποφυλάκιση Μαζιώτη δικαιολογεί επαγρύπνηση για τη βία

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ σχολίασε πως η αποφυλάκιση του Νίκου Μαζιώτη θυμίζει την ανάγκη επαγρύπνησης κατά της πολιτικής βίας, τονίζοντας ότι τέτοιες πράξεις πρέπει να καταδικάζονται απόλυτα.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοουκρανή επιχειρηματίας κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας

Στον Ιλόνα Β., Γερμανοουκρανή επιχειρηματία, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, καθώς φέρεται να διοχέτευε ευαίσθητες πληροφορίες σε Ρώσο διπλωμάτη και να συγκέντρωνε στοιχεία για πολιτικές εκδηλώσεις στη Γερμανία.
Άδειο δικαστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Δίκη Γάλλου τζιχαντιστή για συμμετοχή στους δήμιους του ISIS

Στο Παρίσι ξεκίνησε η δίκη του πρώην τζιχαντιστή Οτμάν Γκαριντό, ο οποίος κατηγορείται για εκτελέσεις και φόνους υπό το Ισλαμικό Κράτος. Ο Γκαριντό αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ η δίκη θα διαρκέσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για οπλισμό με φερόμενο στόχο Τούρκους

Δύο άνδρες, ένας 36χρονος Τούρκος και ένας 30χρονος Έλληνας, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με τον οπλισμό να προορίζεται για τουρκική εγκληματική ομάδα. Παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να απολογηθούν.