ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Πέτσας για τουρισμό: Ξεκινάμε με προσοχή από το μηδέν

«Τρεις μήνες πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορά μας, αλλά τα καταφέραμε», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης από το άνοιγμα του τουρισμού μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο Mega, τονίζοντας ότι οι σημερινές εικόνες από τα αεροδρόμια της χώρας είναι ελπιδοφόρες. 

«Τρεις μήνες πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορά μας, αλλά τα καταφέραμε», υποστήριξε. «Να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επιδημιολογικό κομμάτι, αν προσέξουμε θα τα καταφέρουμε. Είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, θα πρέπει να συγκρίνουμε με το μηδέν και όχι με τα πάνω από 30 εκατομμύρια επισκεπτών που είχαμε πέρυσι». 

«Ξεκινάμε από το μηδέν, θα πάμε προσεκτικά έως 15 Ιουλίου», υπογράμμισε. 

Για το πρόγραμμα «Συν-εργασία» υποστήριξε πως αυτό θα διευκολυνθεί με μείωση της γραφειοκρατίας και επέκταση του χρονικού διαστήματος που θα καλύπτει του εργαζομένους, αλλά και με μεγαλύτερα κίνητρα σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό επανέλαβε ότι «δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού. Αυτό είναι ένα προνόμιο του πρωθυπουργού. Όποτε αποφασίσει ο πρωθυπουργός...».

Για τις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε ότι στην υπόθεση Novartis αναδεικνύεται το πολιτικό σκέλος, ότι δηλαδή ένας υπουργός Επικρατείας (Νίκος Παππάς) κι ένας υπουργός Δικαιοσύνης (Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) αναγνωρίζουν την ύπαρξη ενός παρακράτους. Αυτό ζητά η κυβέρνηση είναι να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αν ήταν εν γνώσει του όλο αυτό. «Είναι βασικό ζήτημα τη δημοκρατίας να τοποθετηθεί δημόσια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η πολιτιστική κληρονομιά στη συνάντηση Μητσοτάκη-Platon

Στη συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον φωτογράφο Platon, στα εγκαίνια της έκθεσης «People Power», αναδείχθηκαν θέματα όπως η πολιτιστική κληρονομιά της Πάρου, η τεχνητή νοημοσύνη και η σημασία της ανθρώπινης σύνδεσης στη σύγχρονη εποχή.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ά. Καραμανλή στη 20ή Υπουργική Σύνοδο του World Travel Market

Στη 20ή Υπουργική Σύνοδο του World Travel Market στο Λονδίνο συμμετείχε η Άννα Καραμανλή, τονίζοντας τη σημασία της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στον τουρισμό και την ανάγκη εναλλακτικών μοντέλων ανάπτυξης ως το 2027.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε η πρώτη ενιαία πολιτική ΕΕ για τον Τουρισμό

Ο επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στις Βρυξέλλες την πρώτη πανευρωπαϊκή πολιτική για τον τουρισμό, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα, την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη ευρωπαϊκών προορισμών παγκοσμίως.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα στρατηγική ΕΕ για ενίσχυση της Ευρώπης στον παγκόσμιο τουρισμό

Η ΕΕ παρουσίασε νέα στρατηγική για βιώσιμο τουρισμό, με στόχο την ανταγωνιστικότητα, την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού και τη διατήρηση της Ευρώπης ως κορυφαίου προορισμού, όπως τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα και θετικές προοπτικές για το 2026

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε στη WTM πως το 2026 αναμένεται ακόμη καλύτερο για τον ελληνικό τουρισμό, με ήδη αυξημένη κίνηση και ζήτηση από τη Βρετανία. Οι προοπτικές παραμένουν θετικές και για το 2027.
Λιμάνι Μυτιλήνης όψη ημέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμελητήριο Λέσβου: Ένταξη της Λέσβου στον έκτακτο συγκοινωνιακό σχεδιασμό

Το Επιμελητήριο Λέσβου ζητά άμεση ένταξη της Λέσβου στον έκτακτο συγκοινωνιακό σχεδιασμό λόγω της αναστολής λειτουργίας του αεροδρομίου Χίου, με ενίσχυση δρομολογίων και συντονισμό μετακινήσεων για να αποφευχθεί η απομόνωση των νησιών.