ΓΔ: 2471.78 -0.52% Τζίρος: 362.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
Φώτο: SOOC

Σωκράτης Φάμελλος: Η διακήρυξη της ΕΛ.Α.Σ. θεμέλιο για ενωτική προοπτική

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε πως η κοινωνία απαιτεί πολιτική αλλαγή, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ενότητας του προοδευτικού χώρου. Επισήμανε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προοδευτική σύγκλιση και κοινή πορεία των δυνάμεων.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε ότι «η κοινωνία λέει ότι δεν πάει άλλο και ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής», σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει «έγκαιρα» για την ανάγκη ενός «ενωτικού προοδευτικού σχήματος».

Ο Σ. Φάμελλος ανέφερε ότι η βασική του στρατηγική είναι «η ενότητα του προοδευτικού χώρου», σημειώνοντας πως περίμενε να έχουν γίνει περισσότερα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Υπογράμμισε ότι ο στόχος παραμένει η σύγκλιση των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από το νέο κόμμα του Αλ. Τσίπρα, εκτίμησε ότι «έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον προοδευτικό χώρο». Πρόσθεσε ότι η Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΛ.Α.Σ. δημιουργεί «τη βάση για να δημιουργηθεί αυτή η ενωτική προοπτική». 

Ο ίδιος επανέλαβε ότι «οι πορείες πρέπει να συγκλίνουν» και πως «δεν είναι αντιπαραθετικοί οι δρόμοι μας». Όπως είπε, αυτή θα είναι και η κατεύθυνση της εισήγησής του στην Κεντρική Επιτροπή το επόμενο Σάββατο.

«Οποιαδήποτε συζήτηση για εναλλακτικά plan B, plan C δείχνουν και έλλειψη αφοσίωσης και συνέπειας», δήλωσε ο Σ. Φάμελλος, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά στην Κεντρική Επιτροπή. Κάλεσε όλα τα στελέχη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, επιμένοντας στη γραμμή της ενότητας.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν «τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησαν αναστάτωση» και δεν συνέβαλαν στον κοινό σκοπό. Υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις του Συνεδρίου και της Κεντρικής Επιτροπής για την ενότητα του προοδευτικού χώρου και τον ρόλο του Αλ. Τσίπρα είχαν εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι «θα αναλάβει πρωτοβουλίες» για να ξεπεραστεί η ασάφεια και να υπάρξει σαφήνεια στις επόμενες κινήσεις. Σχετικά με τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, σχολίασε ότι, απαξιώνοντας δημόσια τον ίδιο, «αμφισβήτησε και την αξιοπιστία του κόμματος». Εξήγησε ότι, εφόσον ο Πολάκης δεν είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν θα συμμετέχει στην Κεντρική Επιτροπή.

«Είναι η ώρα μιας ισχυρής ενωτικής πρότασης», κατέληξε ο Σ. Φάμελλος, επισημαίνοντας την ανάγκη για συλλογικές αποφάσεις και καθαρή στρατηγική πορεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στηρίζουμε την ΕΛ.ΑΣ. σύμπλευση με Αλέξη Τσίπρα

Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η πρόταση για σύμπλευση με την ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα, ενώ έγιναν τέσσερις ψηφοφορίες. Εκτιμήσεις αναφέρουν επικράτηση 70% υπέρ της πρότασης.
Κτήριο Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Το Σύνταγμα να προστατεύει τον πολίτη από κρατική αυθαιρεσία

Ο Θ. Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) επισήμανε τη σημασία του Συντάγματος για την προστασία του πολίτη από κρατική αυθαιρεσία, υπογραμμίζοντας ότι το κράτος παρεμβαίνει πλέον πολυεπίπεδα. Εξέφρασε επιφυλάξεις για λεπτομερείς αλλαγές στο άρθρο 17.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πιερρακάκης παίζει με την αγωνία των δανειοληπτών του ν. Κατσέλη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον υπ. Οικονομικών για ασάφεια στις δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη, σημειώνοντας ότι αγνοεί την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών και ευνοεί τα funds.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το «Πόσο Κάνει» επιβεβαιώνει, δεν λύνει, το πρόβλημα της ακρίβειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει την κυβέρνηση πως αντί να μειώσει την ακρίβεια, μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες με την εφαρμογή «Πόσο Κάνει», επισημαίνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι το «πόσο», αλλά το «γιατί» είναι τόσο υψηλές οι τιμές.