ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
Φώτο: ΥΠΕΝ

Λέρος: Παρατείνεται το καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Παπασταύρου, παρατείνεται για τρεις μήνες το καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας στη Λέρο.

Το Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης λόγω Λειψυδρίας για τη Λέρο παρατείνεται, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου. 

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με τη νέα ρύθμιση, το καθεστώς παρατείνεται για επιπλέον τρεις μήνες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της λειψυδρίας στο νησί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μανώλης Γραφάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Γραφάκος: Επόμενη πρόκληση το «πληρώνω όσο πετάω»

Ο Μ. Γραφάκος, στο 3ο Digital Beach Summit στην Πρέβεζα, υπογράμμισε πώς η τεχνολογία και η κυκλική οικονομία συμβάλουν σε καλύτερη διαχείριση αποβλήτων και ενισχύουν την καθημερινότητα και το περιβάλλον προς ένα πιο δίκαιο μοντέλο.
Στέλιος Παπασταύρου συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπασταύρου με τον Επίτροπο Κλιματικής Δράσης στη Σύνοδο ΟΗΕ

Στη Νέα Υόρκη συναντήθηκαν ο Υπ. Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου και ο Επίτροπος Κλιματικής Δράσης Ε.Ε. Wopke Hoekstra, και συζήτησαν για την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα και το έργο CCS στον Πρίνο Θάσου.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τον επερχόμενο καύσωνα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ για τον συντονισμό μέτρων ενόψει του καύσωνα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας.
Ελικόπτερο κατάσβεσης πυρκαγιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά ξέσπασε σε δάσος στον Νέο Κουβαρά Αττικής

Φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή στον Νέο Κουβαρά Αττικής μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε όχημα. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα για την κατάσβεση.