ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Υπουργείο Εξωτερικών
Φωτογραφία από το Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας με ελληνική και ευρωπαϊκή σημαία.

Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 11:00 π.μ., θα συνεδριάσει υπό τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με θέμα τα Δυτικά Βαλκάνια, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, στις 11:00 π.μ., υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, το βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι τα Δυτικά Βαλκάνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Βήματα προσέγγισης για συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ιρανός εκπρόσωπος Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπαγαΐ δήλωσε πως παρατηρείται τάση προσέγγισης με τις ΗΠΑ στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή και ότι οριστικοποιείται σχετικό πρωτόκολλο συμφωνίας.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Νέα πρόταση ΗΠΑ εξετάζει η Τεχεράνη μετά τον Πακιστανό μεσολαβητή

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι εξετάζει νέα αμερικανική πρόταση, με τη μεσολάβηση του Πακιστανού ΥΠΕΣ στην Τεχεράνη. Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ τόνισε τη «μεγάλη δυσπιστία» προς τις ΗΠΑ και ανέφερε συνεχιζόμενη ανταλλαγή μηνυμάτων.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επιδιώκει σταθερότητα στις διεθνείς σχέσεις ενόψει συνόδου Σι - Τραμπ

Η Κίνα επιδιώκει μεγαλύτερη σταθερότητα στις διεθνείς σχέσεις με αφορμή τη συνάντηση Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ στο Πεκίνο, τονίζοντας πως θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για αμοιβαίο όφελος και διαχείριση διαφορών.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλία: Η στήριξη του Μακρόν στην Ελλάδα δεν στρέφεται κατά Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι η δήλωση Μακρόν για στήριξη της Ελλάδας δεν στοχεύει κάποια συγκεκριμένη χώρα. Υπενθύμισε πως η Γαλλία είχε δείξει αλληλεγγύη στην Τουρκία μετά το χτύπημα από το Ιράν.
ΑΑμμππάάςς  ΑΑρρααγγκκττσσίί  πποορρττρρααίίττοο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Στην Κίνα ο Αραγτσί για συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Αμπάς Αραγτσί, ταξιδεύει στην Κίνα για συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του σχετικά με τη Μέση Ανατολή και τις διμερείς σχέσεις, ενώ η Κίνα στηρίζει το Ιράν έναντι των αμερικανικών κυρώσεων.
Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αβέβαιη η συμμετοχή της Τεχεράνης σε συνομιλίες με ΗΠΑ στο Πακιστάν

Το Ιράν δεν έχει αποφασίσει αν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ στο Πακιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Εσμαΐλ Μπαγαεΐ. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις αμερικανικές ενέργειες κατά ιρανικών πλοίων ως «πειρατεία και κρατική τρομοκρατία».