ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργείο Εξωτερικών

Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 11:00 π.μ., θα συνεδριάσει υπό τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με θέμα τα Δυτικά Βαλκάνια, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, στις 11:00 π.μ., υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, το βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι τα Δυτικά Βαλκάνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Αναγκαία νέα εξωτερική πολιτική με στρατηγικό βάθος

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε στο ΕΡΤ News Radio ότι χρειάζεται στρατηγική βάθους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ελλειπή διπλωματία, στη σκιά της νέας αμυντικής συμφωνίας Τουρκίας με Σαουδική Αραβία και Πακιστάν, που ενισχύει τη γεωπολιτική της θέση.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απουσία συνομιλιών με ΗΠΑ, δηλώνει ο ΥΠΕΞ

Το Ιράν δεν διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ και συζητά με το Ομάν για μια ασφαλή διέλευση από το Στενό του Ορμούζ, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος Εξωτερικών. Τόνισε ότι η συμφωνία με το Ομάν δεν αρκεί, λόγω αμερικανικής επιθετικότητας.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Πολωνίας: Κλήση Ρώσου πρέσβη μετά το συμβάν με πύραυλο

Ο Ρώσος πρέσβης κλήθηκε στο πολωνικό ΥΠΕΞ μετά την πτώση ρωσικού πυραύλου Х-101 σε πολωνικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, επιβεβαιώνοντας ότι ο πύραυλος εντοπίστηκε σε πεδίο στην ανατολική Πολωνία.
Μαρία Ζαχάροβα πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανοιχτή σε νέες προτάσεις για ειρήνη στην Ουκρανία

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα. Το Κρεμλίνο πάντως τονίζει πως δεν έχει λάβει ενημέρωση ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Ζελένσκι.
Drones μάχης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Ανησυχία για τις επαναλαμβανόμενες εισβολές drone στη Ρουμανία

Το ΥΠΕΞ εκφράζει ανησυχία για τις συνεχόμενες παραβάσεις με drones στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Δηλώνει πλήρη αλληλεγγύη στη Ρουμανία ως εταίρο σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.