ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο

Τασούλας: Προτεραιότητα η ανάπτυξη των Επτανήσων και η ασφάλεια της χώρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, από την Κέρκυρα, τόνισε τη σημασία της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα και κάλεσε για ενίσχυση της ευημερίας και ασφάλειας της χώρας, εμπνεόμενοι από τους ιστορικούς αγώνες.

Τη σπουδαιότητα της Ένωσης των Επτανήσων με τον εθνικό κορμό, πριν από 162 χρόνια, αλλά και το μήνυμα μιας συνεχούς προσπάθειας για την ευημερία και την ασφάλεια της χώρας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας από την Κέρκυρα, όπου παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις.

«Η Ένωση της Επτανήσου ενισχύει το γεωπολιτικό βάθρο του ελληνικού κράτους, τιμά τους αγώνες των Επτανησίων και επαναφέρει στη μνήμη όλων μας το χρέος μας σήμερα, εμπνεόμενοι από εκείνους τους αγώνες, να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για την προκοπή των Επτανήσων, αλλά και για την ευημερία και την ασφάλεια της Ελλάδος, από κάθε απειλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά την παρέλαση, ο κ. Τασούλας απέδωσε τιμές στον 1ο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, καταθέτοντας στεφάνι στο άγαλμά του, ενώ προχώρησε σε δήλωση για τη σημασία της ιστορικής επετείου.

«Σήμερα γιορτάζουμε και τιμούμε την ιστορική επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα πριν από 162 χρόνια. Η Ένωση της Κέρκυρας και γενικότερα των Επτανήσων στον εθνικό κορμό, έγινε όταν ξεκάθαρη εθνική ιδεολογία ήταν η Μεγάλη Ιδέα, που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της χώρας επί πολλές δεκαετίες, μια εθνική ιδεολογία, βασισμένη σε ακλόνητους εθνοτικούς και ιστορικούς τίτλους».

Στις 21 Μαΐου 1864, ο αρμοστής Χένρυ Στορκς παρέδωσε τα Ιόνια νησιά στον απεσταλμένο της Ελλάδας Θρασύβουλο Ζαΐμη. Στα φρούρια υποστέλλεται η βρετανική σημαία και υψώνεται η ελληνική, σηματοδοτώντας το τέλος της περιόδου της βρετανικής προστασίας.

Δύο μήνες αργότερα, οι εκλεγμένοι πληρεξούσιοι των Επτανήσων έγιναν δεκτοί ως μέλη σε πανηγυρική συνεδρίαση της Ελληνικής Εθνοσυνέλευσης, στην Ελληνική Βουλή.

«Η Ένωση της Επτανήσου ενισχύει το γεωπολιτικό βάθρο του Ελληνικού κράτους, τιμά τους αγώνες των Επτανησίων και επαναφέρει στη μνήμη όλων μας το χρέος μας σήμερα, εμπνεόμενοι από εκείνους τους αγώνες, να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για την προκοπή των Επτανήσων, αλλά και για την ευημερία και την ασφάλεια της Ελλάδος, από κάθε απειλή και κάθε πρόκληση. Χρόνια Πολλά», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο χρονικό της Ένωσης, στις προκλήσεις του σήμερα και απέδωσε τα εύσημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσφέροντάς του τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Σπυρίδωνος και μία εικόνα του προστάτη της Κέρκυρας.

Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, επισημαίνοντας πως η χειρονομία αυτή του δίνει «το μέτρο των ευθυνών και των καθηκόντων του, με τα οποία καθημερινώς πρέπει να αναμετράται». «Είναι τιμή και προστασία», σημείωσε, «η οποία θα με συνοδεύει στο χρέος μου, στα καθήκοντά μου και είμαι βέβαιος πως με τη βοήθεια του Αγίου, τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως πρέπει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόρα Μπακογιάννη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Μπακογιάννη: «Παρών» στην εξαετή θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, ψήφισε «παρών» στην πρόταση για εξαετή θητεία ΠτΔ, καθώς στηρίζει τη διατήρηση του άρθρου 30 ως έχει.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ χαιρετίζει την ένταξη του Ολύμπου στην UNESCO

Ο Όλυμπος εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας τη διεθνή επιτυχία και την αυξημένη προστασία για το εμβληματικό αυτό μνημείο φύσης και πολιτισμού.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Τασούλα σε Εθνική για το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πόλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασσούλας, συνεχάρη θερμά την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης για την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τονίζοντας πως μας έκανε όλους υπερήφανους.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας για τον φιλελληνισμό ως ιστορία εν εξελίξει

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας υπογράμμισε τη διαρκή σημασία του φιλελληνισμού, παρουσιάζοντας τη δίγλωσση έκδοση για τον Βύρωνα στο Μουσείο Φιλελληνισμού και τονίζοντας τη διαχρονική γοητεία του ελληνικού πολιτισμού στη Βρετανία.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ Κων. Τασούλας υποδέχθηκε την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συνάντησε αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ και Σολωμού, 30 χρόνια μετά τη δολοφονία τους.