ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μέγαρο Μαξίμου κτίριο

ΠΑΣΟΚ: Το Μαξίμου επιδίωξε σιγή για τα όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική στο Μαξίμου για απόκρυψη πληροφοριών από την Επιτροπή Θεσμών, υποστηρίζοντας μεθόδευση στην ΕΥΠ και επιλεκτικές ευαισθησίες κυβέρνησης, θυμίζοντας τις διαρροές καταθέσεων για υποκλοπές το 2022.

Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «η αλήθεια είναι επίμονη και εκθέτει όσους θέλουν να τη φέρουν στα μέτρα τους». Σύμφωνα με το κόμμα, «σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου είχε έναν στόχο: να μην γραφτεί ούτε μια δημοσιογραφική αράδα και να μην ενημερωθεί η κοινή γνώμη για όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών», κάνοντας λόγο για πρωτοφανή μεθόδευση ώστε κρατική υπηρεσία υπό τον Πρωθυπουργό να μην εκτελεί απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

Σε συνέχεια της τοποθέτησής του, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «για τις επιλεκτικές ευαισθησίες της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής δεν χρειάζεται κανένα αντεπιχείρημα». Όπως επισημαίνει, αρκούν τα δημοσιεύματα του 2022 που καταγράφουν τις διαρροές από τις καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών των κυρίων Κοντολέοντος, Δραβίλλ, Ρουμπάτη και της κυρίας Βλάχου, σε συνεδριάσεις που αφορούσαν τις υποκλοπές.

Το κόμμα σχολιάζει ότι «τότε οι διαρροές ήταν θεμιτές», καθώς ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ απέκλειε το Μαξίμου από την υπόθεση, ενώ παράλληλα «αποκαλυπτόταν η επισύνδεση των επικοινωνιών του κ. Πιτσιόρλα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Καταλήγοντας, το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την κατάσταση ως «πολιτική αποδρομή στο μεγαλείο της», αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται ζητήματα διαφάνειας και θεσμικής λογοδοσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ χωρίς εκτροπή στην αντιπολίτευση, ο Μητσοτάκης με πολλαπλές εκτροπές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε με έντονο ύφος στην κριτική του πρωθυπουργού για την ομιλία του στη Βουλή, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θεσμικές εκτροπές και κάνοντας αναφορά στα «χρυσά σπιτάκια».
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός τοξικοποιεί το κλίμα με διχαστικό λόγο

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη για διχαστικό λόγο και «τοξικοποίηση» της πολιτικής σκηνής, σημειώνοντας ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν είναι «σημαίες ευκαιρίας», αλλά απαιτούν συναινέσεις και ευρείες πλειοψηφίες.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Μετεξεταστέος ο πρωθυπουργός στα οικονομικά, άριστος στις αλχημείες

Ο Κώστας Τσουκαλάς επικρίνει τον πρωθυπουργό για τις προτεραιότητές του, συγκρίνοντας την απόρριψη προτάσεων στήριξης νέων με σπατάλες για πανεπιστημιακά μέτρα, και μιλά για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ με ευθύνη της κυβέρνησης.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης έταξε τα πάντα, κοστολογημένες οι προτάσεις Ανδρουλάκη

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατακρίνει τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για υποσχέσεις χωρίς σχέδιο ή κοστολόγηση. Τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ρεαλιστικό πρόγραμμα, ενώ οι προτάσεις Ανδρουλάκη για 13η σύνταξη είναι κοστολογημένες και δίκαιες.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η διαφθορά φορολογεί την κοινωνία υπέρ των «ημετέρων»

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τσουκαλάς, ξεκαθάρισε πως για προοδευτική κυβερνητική αλλαγή υπάρχει μόνο μία επιλογή στις εκλογές: το ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για σιωπή σε σκάνδαλα και θεσμική αδιαφορία σε κρίσιμα ζητήματα.