ΓΔ: 2613.16 0.11% Τζίρος: 81.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:39
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο

Επίσκεψη της Σ. Ζαχαράκη στο Κάιρο

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη θα βρεθεί στο Κάιρο στις 19-20 Μαΐου όπου θα συναντήσει θρησκευτικούς και εκπαιδευτικούς ηγέτες και θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία, συνοδευόμενη από στελέχη και πρυτάνεις πανεπιστημίων.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο θα πραγματοποιήσει στις 19 και 20 Μαΐου η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η υπουργός θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, καθώς και με τον Υπουργό Ανωτάτης Παιδείας και Επιστημονικής Έρευνας dr. Abdelaziz Konsowa.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η κ. Ζαχαράκη θα επισκεφθεί τα ελληνικά σχολεία του Καΐρου, την Αχιλλοπούλειο Σχολή και την Αμπέτειο Σχολή, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της ελληνικής παιδείας στην Αίγυπτο.

Την Υπουργό θα συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, καθηγητής Φώτιος Μάρης, καθώς και ο πρύτανης του Capital University, dr. El-Sayed Kandil.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Σερβία ενισχύουν τη συνεργασία τους στον αθλητισμό

Ελλάδα και Σερβία ενισχύουν τη συνεργασία τους στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό με έμφαση σε σχολικά και πανεπιστημιακά προγράμματα και κοινά θερινά camps, προσφέροντας ευκαιρίες ανταλλαγών και δραστηριοτήτων για νέους.
Σοφία Ζαχαράκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Η Ψαρούδα-Μπενάκη τίμησε την χώρα, την πολιτική και την επιστήμη

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αποχαιρέτησε μέσω ανάρτησης την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, υπογραμμίζοντας το υποδειγματικό έργο και την προσφορά της στην πολιτική, την επιστήμη και τα δικαιώματα των γυναικών.
Χατζηδάκης ομιλία συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Χατζηδάκη-Αιγύπτιου Πρέσβη: Συνεργασία για ενέργεια και μετανάστευση

Ο νέος Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τονίζοντας τη σημασία των στρατηγικών σχέσεων και την ανάγκη ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, ειδικά στην ενέργεια και το εμπόριο.
Νομική σχολή Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ συμμετέχουν στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας κάλυψη κενών στα σχολεία, μείωση μαθητών ανά τάξη, κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων, αυξημένη χρηματοδότηση, καλύτερες υποδομές και αυξήσεις μισθών.
Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενίσχυση συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών πανεπιστημίων

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ φορέων ανώτατης εκπαίδευσης Ελλάδας και Κίνας, με στόχο ανταλλαγές φοιτητών, ερευνητικές συνέργειες και κοινά προγράμματα, στο πλαίσιο εργαστηρίου που φιλοξενήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Σχολικά είδη και δωρεά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΠΕ: Αύξηση παιδικής ευημερίας στην Ελλάδα το 2025-2026, δείχνει έρευνα

Σημαντική αύξηση καταγράφει ο Δείκτης Γενικής Παιδικής Ευημερίας του ΚΕΠΕ για το 2025-2026: 95,98% από 94,52% πέρυσι. Βελτίωση τόσο στην οικονομική ευημερία (92,15%) όσο και στη μη οικονομική (90,40%), σύμφωνα με έρευνα σε 3.260 μαθητές.