ΓΔ: 2368.47 1.20% Τζίρος: 122.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:28:36
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
Φώτο: SOOC

Συμμετοχή Πιερρακάκη στη σύνοδο G7 υπουργών Οικονομικών στο Παρίσι

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα μεταβεί στο Παρίσι για να συμμετάσχει στη σύνοδο υπουργών Οικονομικών και διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G7, με θέματα παγκόσμιας οικονομίας, επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή και στήριξη της Ουκρανίας.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, θα μεταβεί τη Δευτέρα στο Παρίσι για να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G7, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου υπό την προεδρία της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Πιερρακάκης θα λάβει μέρος στις συζητήσεις που θα επικεντρωθούν στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, με έμφαση στις μακροοικονομικές επιπτώσεις από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Στην ατζέντα περιλαμβάνονται επίσης η στήριξη προς την Ουκρανία και η αντιμετώπιση των παγκόσμιων ανισορροπιών.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη

Ενόψει της συμμετοχής του στη σύνοδο, ο υπουργός δήλωσε:

«Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή αναδεικνύει πόσο εκτεθειμένες είναι οι αλληλοσυνδεόμενες οικονομίες μας σε εξωτερικούς κλυδωνισμούς. Οι σημερινές οικονομικές προκλήσεις συνιστούν παγκόσμιες προκλήσεις. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να έρθει σε διάλογο με τους διεθνείς εταίρους της και να αναζητήσει κοινές λύσεις προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας.

Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και ο οριστικός τερματισμός της σύγκρουσης είναι ύψιστης σημασίας για τον περιορισμό των επιπτώσεων στην οικονομία. Η ευρωπαϊκή οικονομία έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά της απέναντι σε αυτή την ενεργειακή κρίση. 

Ωστόσο, η παγκόσμια οικονομία θα δεχθεί πιέσεις, ακόμη και αν η σύγκρουση επιλυθεί γρήγορα.

Οι παγκόσμιες μακροοικονομικές ανισορροπίες πρέπει να εξεταστούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Η ευρωπαϊκή ατζέντα για την εμβάθυνση των κεφαλαιαγορών μας ώστε να καταστεί η ευρωπαϊκή οικονομία πιο ελκυστική για επενδύσεις, θα συμβάλλει στη διαμόρφωση πιο βιώσιμων επιπέδων μακροοικονομικών ανισορροπιών. Ωστόσο, η μείωση αυτών των ανισορροπιών αποτελεί κοινή ευθύνη όλων των μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων του κόσμου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μακρόν - Πιερρακάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν, όπου συζήτησαν τις προκλήσεις της Ευρώπης, την ενίσχυση της οικονομίας, την άμυνα, τις επενδύσεις και τη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Έτοιμος έως το φθινόπωρο ο Φορέας Επαναμίσθωσης

Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Πιερρακάκης, παρέχοντας στήριξη σε ευάλωτους για παραμονή στην κατοικία τους με χαμηλό ενοίκιο και δυνατότητα επαναπόκτησης.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η προσιτή στέγαση στο επίκεντρο του Eurogroup στη Λευκωσία

Ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης συμμετέχει σε Eurogroup και άτυπο ECOFIN στη Λευκωσία, με βασικό θέμα την προσιτή στέγαση, τονίζοντας τη σημασία της για οικογένειες και νέους και αναζητώντας αποτελεσματικές πολιτικές λύσεις.
Πλοία ΕΕ και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ προτεραιότητα για την ΕΕ, λέει ο Λεσκίρ

Ο Ρολάν Λεσκίρ, υπουργός Οικονομικών Γαλλίας, δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι οι συνομιλίες ΗΠΑ-ΕΕ για εμπορική συμφωνία συνεχίζονται, τονίζοντας την ανάγκη αμοιβαίου οφέλους, ενώ η Ευρώπη ενισχύει και τις αμυντικές της επενδύσεις.
Κυριάκος Πιερρακάκης προφίλ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις Βρυξέλλες ο Κ. Πιερρακάκης για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του ECOFIN. Θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα συμμετάσχει σε πάνελ με τον Paolo Gentiloni και τον Carlos Cuerpo.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα φάση ανάπτυξης και καινοτομίας

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συνάντησε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και συζήτησαν για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας τη σημασία της ανάληψης της προεδρίας του Eurogroup από την Ελλάδα.