ΓΔ: 2379.4 1.14% Τζίρος: 201.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:17:36
Δίκη για τα Τέμπη
Φώτο: SOOC

Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας κατά Καραμανλή από Καρυστιανού για Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού ζήτησε από τον ανακριτή του Ειδικού Δικαστηρίου αυστηρότερες κατηγορίες για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, θεωρώντας ανεπίκαιρη την κατηγορία της απλής παράβασης καθήκοντος.

Η Μαρία Καρυστιανού προσήλθε ενώπιον του αρεοπαγίτη-ανακριτή του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Ηλία Γιαρένη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Σκοπός της παρουσίας της ήταν να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για τις ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Η κ. Καρυστιανού ζήτησε την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην υπουργού, ο οποίος διώκεται για παράβαση καθήκοντος. 

Όπως δήλωσε, «Θα ζητήσουμε αναβάθμιση κατηγοριών. Δεν είναι δυνατόν μετά το θάνατο 57 ανθρώπων να κατηγορείται ο Κώστα Καραμανλής για παράβαση καθήκοντος. Το άρθρο 86 του Συντάγματος λειτουργεί σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

 Ο πρώην υπουργός όχι μόνο δεν διασφάλισε την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου, αλλά αδιαφόρησε πλήρως και αντίθετα επέδειξε πλήρη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και ουσιαστικά εν πλήρη συνείδηση αποδέχθηκε την πιθανότητα θανάτου που δυστυχώς συνέβη στα Τέμπη. 

Η Ελληνική Δικαιοσύνη στο θέμα των Τεμπών δεν έχει δείξει το καλύτερο πρόσωπό της».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίντεο που ανάρτησε στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με το οποίο προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος, η κ. Καρυστιανού ανέφερε ότι είναι πλέον έτοιμη για το επόμενο βήμα, το οποίο θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση για το όνομα του κόμματός της, η ίδια απάντησε με τη φράση: «Γιατί να μην υπάρχει ελπίδα; Αν δεν υπήρχε ελπίδα, αλίμονο μας, θα έπρεπε να πάμε να φουντάρουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Καρυστιάνου μικρόφωνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μ. Καρυστιανού ολοκλήρωσε την κατάθεσή της στον ανακριτή για Καραμανλή

Η Μαρία Καρυστιανού κατέθεσε για περίπου μία ώρα στον αρεοπαγίτη-ανακριτή για την υπόθεση Τεμπών, ζητώντας την αυστηροποίηση των κατηγοριών κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ονδούρα: Έως 60 χρόνια κάθειρξη για γυναικοκτονίες αποφάσισε το κοινοβούλιο

Η Ονδούρα αύξησε σε έως 60 χρόνια κάθειρξης την ποινή για τη γυναικοκτονία, μετά από μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα. Η αυστηροποίηση αφορά επιβαρυντικές περιπτώσεις και περιστατικά βίας που οδηγούν σε θάνατο.
όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Υπ. Δικαιοσύνης Γαλλίας: Δεν παραιτούμαι για την υπόθεση Λιανά

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, σε σκιά σκανδάλου για αποτυχία προστασίας 11χρονης που δολοφονήθηκε, τόνισε την ανάγκη κυρώσεων για σοβαρές παραλείψεις και απέκλεισε την παραίτησή του. Κάλεσμα για διαμαρτυρίες.