ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
Φώτο: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κ. Τσουκαλάς: Πανικόβλητος ο Γεωργιάδης αναγνωρίζει τώρα τη διαφάνεια

Ο Κ. Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη για αντιφάσεις σχετικά με τις μισθώσεις ακινήτων του Κτηματολογίου, τονίζοντας πως παραδέχεται τη νομιμότητα των διαδικασιών που προηγουμένως αμφισβητούσε.

Σε έντονο ύφος απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, στη νέα ανάρτηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Όπως σημείωσε, «ο πολιτικός τυχοδιώκτης κ. Γεωργιάδης πανικόβλητος τώρα αναγνωρίζει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια όλων των διαγωνιστικών διαδικασιών, που μέχρι πριν λίγη ώρα παρουσίαζε ως "ύποπτες" και "σκανδαλώδεις"».

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι ο υπουργός Υγείας «αναφέρεται με χυδαίους υπαινιγμούς στην αναγνωρισιμότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως "λόγο" για τη σύναψη των συμβάσεων, ενώ την ίδια στιγμή παραδέχεται ότι οι συμβάσεις βασίστηκαν σε νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες με τη συμμετοχή άλλων 10 προσφορών στην πρώτη περίπτωση και άλλων 8 στη δεύτερη».

Πρόσθεσε ακόμη πως «επειδή αναρωτιέται αν υπάρχουν άλλα ακίνητα στο Ηράκλειο που θα μπορούσαν να ενοικιαστούν για τις ανάγκες του Κτηματολογίου, του προτείνουμε να διαβάσει την απόφαση του Κτηματολογίου του 2024, με την οποία η συγκεκριμένη υπηρεσία προχωρά σε μονομερή παράταση της μίσθωσης επικαλούμενη δικαίωμά της».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι «παραλείπει ο κ. Γεωργιάδης να αναφέρει ότι το εν λόγω ακίνητο έχει χώρο στάθμευσης έκτασης 2,5 στρεμμάτων, κάτι που συνυπολογίζεται για τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών που το ενοικίασαν» και ρώτησε: «Οι μισθώσεις επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγιναν λόγω της αναγνωρισιμότητας του, κ. Γεωργιάδη; Του κάνατε "χάρη";».

«Για ποιο πράγμα λοιπόν κατηγορεί τον κ. Ανδρουλάκη;», συνέχισε ο κ. Τσουκαλάς, «τον εγκαλεί γιατί το ακίνητο, που σημειωτέον μόνο το 20% είναι στην κυριότητα του κ. Ανδρουλάκη, μισθώθηκε μετά από νόμιμους διαγωνισμούς στους οποίους υπήρχαν δεκάδες άλλες προσφορές;».

Αναφορά στη δήλωση πόθεν έσχες

Αναφερόμενος στη δήλωση πόθεν έσχες, ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε: «Είναι τόσο φαιδρός που στρεψοδίκως εξισώνει υπό διερεύνηση ενδεχόμενες παράνομες πράξεις για τις οποίες έστειλε δικογραφία η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία -τα γνωστά "βάλτα χεράτα"- με μια τυπική παράλειψη;». «Προσβάλλει ξανά την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε: «Ζήτησε μήπως ο κ. Ανδρουλάκης να παρανομήσει κάποιος για να διορθωθεί η αμέλεια του λογιστή του; Ντροπή πια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εντόπισε ο ίδιος την παράλειψη και κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες με επιστολή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε: «Δεν έχει πάτο το βαρέλι της χυδαιότητας του κ. Γεωργιάδη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που υιοθετεί τα ψεύδη του και τη συκοφαντία. Γιατί το κέντρο αυτού του συστήματος δολοφονίας χαρακτήρων, λασπολογίας και συκοφαντίας βρίσκεται στο Μαξίμου».

«Επειδή θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη, κ. Γεωργιάδη, μην εκτίθεστε περαιτέρω», κατέληξε ο κ. Τσουκαλάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «παγαπόντη πολιτευτή» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για τη μυστική συνάντηση στελεχών της ΝΔ με Ισραηλινούς αξιωματούχους στην Αθηναϊκή Λέσχη το 2026.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό παρά τις επιθέσεις

Ο Κώστας Τσουκαλάς ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ, παρά τις επιθέσεις, συνεχίζει να καταθέτει προτάσεις νόμου και ετοιμάζει τα νομοσχέδια της επόμενης κυβέρνησης, ενώ στηλίτευσε τα αδιέξοδα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

O Τραμπ απομάκρυνε την Κέιτι Ζακαράια μια εβδομάδα μετά το διορισμό της

Ο Τραμπ ζήτησε από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Κέιτι Ζακαράια, να επανεξετάσει τη θέση της, λέγοντας ότι ο Τύπος τη μεταχειρίστηκε άσχημα και ότι ίσως δεν χρειάζεται αυτή την κατάσταση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο ρόλος της εκπροσώπου Τύπου ίσως δεν ταιριάζει στην Ζακαράια

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ζήτησε από τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιτ Ζακαράια, να επανεξετάσει τον ρόλο της, σημειώνοντας ότι ίσως να μην είναι κατάλληλος για εκείνη.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Λονδίνο ίσως μπλοκάρει την εξαγορά του ITV Media από τη Sky

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας εξετάζει παρέμβαση στην εξαγορά της ITV από τη Sky, επικαλούμενη την ανάγκη πλουραλισμού και διατήρησης της ποικιλίας απόψεων και περιεχομένου στα ΜΜΕ και τις on demand πλατφόρμες.
Τηλεοπτικός σταθμός στούντιο
ΔΙΕΘΝΗ

Σε κρατικό έλεγχο 10 τουρκικά κανάλια τα τελευταία δύο χρόνια

Δέκα τουρκικά κανάλια έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο του κρατικού TMSF τα τελευταία δύο χρόνια λόγω ερευνών για οικονομικά αδικήματα. Ανάμεσά τους και το αντιπολιτευόμενο Halk TV, με νέο διαχειριστή τον Ιμπραχίμ Πασαλί.