ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
Φώτο: SOOC

Νίκη: Λιγότερα από 70.000 πρωτάκια φέτος στα δημοτικά σχολεία

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νίκης, Δήμος Θανάσουλας, έκανε λόγο για ανησυχητική μείωση των εγγραφών στα δημοτικά, ζητώντας άμεσα μέτρα για το δημογραφικό.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της «Νίκης», Δήμου Θανάσουλα, λιγότερα από 70.000 πρωτάκια εγγράφηκαν φέτος στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, όταν το 2010 ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε τις 120.000. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια ανησυχητική εξέλιξη που αποτυπώνει τη δημογραφική κρίση και τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών των τελευταίων ετών.

«Το μέλλον μας σβήνει γοργά και μαζί με αυτό οι ελπίδες μας. Δεν είναι ατυχής συγκυρία, είναι αποτέλεσμα εγκληματικών πολιτικών επιλογών», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ο Δήμος Θανάσουλας πρόσθεσε ότι «στη "Νίκη" πιστεύουμε ότι οι πολύτεκνοι δικαιούνται φοροαπαλλαγή και όχι οι τράπεζες. Οι εργαζόμενες μητέρες θέλουν διευκολύνσεις και όχι οι κομματάρχες. Οι νέοι μας θέλουν ελπίδα για προκοπή και όχι εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Μέτρα τώρα γιατί αλλιώς δεν θα υπάρξει Αύριο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Μιχαλόπουλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μιχαλόπουλος: Ο χρηματοοικονομικός εγγραμματισμός ως πυλώνας σταθερότητας

Η Alpha Bank συμμετέχει στην πρωτοβουλία FIN.e για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό στην Ευρώπη. Ο Γ. Μιχαλόπουλος τόνισε τη σημασία της οικονομικής εκπαίδευσης για τη σταθερότητα, ειδικά εν μέσω προκλήσεων όπως η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή, όχι απλή εναλλαγή προσώπων

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε πως το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα ισχυρά funds, τράπεζες και ολιγοπώλια δεν φορολογούνται επαρκώς, ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει φορολόγηση υπερκερδών και όχι αύξηση φόρων στη μεσαία τάξη.
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο μικρός Παναγιώτης ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για το ειδικό σχολείο

Ο μαθητής Παναγιώτης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακαίνιση του Ειδικού Σχολείου Ηλιούπολης, μετά από επιστολή που του είχε στείλει και καταγράφτηκε σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 1ο Ειδικό Πειραματικό Σχολείο Καισαριανής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, που ανακαινίστηκε μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου», το οποίο ήδη έχει αναβαθμίσει 670 σχολεία πανελλαδικά.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

36.000 αναπληρωτές θα προσληφθούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Στους 45.000 αναπληρωτές αναμένεται να φτάσουν οι φετινές προσλήψεις σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, με μέτρα στήριξης εκπαιδευτικών, όπως διπλό επίδομα ενοικίου και ανακαινίσεις κατοικιών.