ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 436.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:13:36
Κατάστημα κλειστό λόγω νόσου
Ανακοίνωση κλεισίματος καταστήματος λόγω νόσησης, σε κεντρικό δρόμο με αυτοκίνητα και φαρμακείο στο βάθος.

Το Ιατρείο Άνω Λιοσίων γίνεται Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο

Το Τοπικό Ιατρείο Άνω Λιοσίων αναβαθμίζεται σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, με τρεις νέες οργανικές θέσεις προσωπικού, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αττική.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, προχωρά η μετατροπή του Τοπικού Ιατρείου Άνω Λιοσίων σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Η αναβάθμιση εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και τη στήριξη των δημόσιων δομών στη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα, περιοχές με αυξημένες ανάγκες υγειονομικής κάλυψης.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης, προβλέπεται η δημιουργία τριών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού: μίας θέσης ιατρού Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας και δύο θέσεων ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών. Στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία της νέας δομής και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, καθώς και των όμορων δήμων.

Το προσωπικό που ήδη υπηρετεί στο Τοπικό Ιατρείο Άνω Λιοσίων θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στο νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, διατηρώντας την ίδια εργασιακή σχέση.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών όλης της χώρας αποτελεί σταθερή προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας, αλλά και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Η αναβάθμιση του Τοπικού Ιατρείου Άνω Λιοσίων σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, παράλληλα με τη δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πετρούπολη, αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση για την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.

Συνεχίζουμε με σχέδιο και συνέπεια να επενδύουμε στην ενίσχυση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, ώστε κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα, κοντά στον τόπο κατοικίας του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα από πολλές ΕΕ χώρες

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως το ΕΣΥ προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας από πιο πλούσιες χώρες, παρά τα προβλήματα, ενώ παραδέχθηκε ανάγκη βελτίωσης μετά από επικρίσεις για ελλείψεις και υποχρηματοδότηση από την αντιπολίτευση.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κέντρο καραντίνας για Έμπολα ετοιμάζουν στην Κένυα οι αρχές

Οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να δημιουργήσουν κέντρο καραντίνας στην Κένυα για πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα, κυρίως Αμερικανούς, καθώς η επιδημία εξαπλώνεται στο Κονγκό. Το κέντρο αναμένει έγκριση από τις αρχές της Κένυας.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπάλα: Επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα Έμπολα σε δομή υγείας

Η Ουγκάντα ανακοίνωσε δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα, ανεβάζοντας τα συνολικά σε επτά. Πρόκειται για δύο εργαζόμενους σε ιδιωτική δομή υγείας στην Καμπάλα, που νοσηλεύονται, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.
Χέρι σε κάλπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Το υπουργείο Υγείας δεν επικύρωσε τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΠΙΣ της 26ης Απριλίου, λόγω μη συμμόρφωσης σε αποφάσεις του ΣτΕ και παραβίασης σχετικών υπουργικών αποφάσεων για οικονομικά μη τακτοποιημένους συλλόγους.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήματα Νέας Αριστεράς για υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Βουλευτές της Νέας Αριστεράς, με επικεφαλής την Πέτη Πέρκα, ρωτούν τον υπ. Υγείας για τη μείωση οργανικών θέσεων ειδικευόμενων ιατρών στο ΓΝ Νίκαιας και γιατί δεν έχει αναστραφεί το μέτρο, παρά τις επίσημες δεσμεύσεις.