ΓΔ: 2377.91 0.22% Τζίρος: 273.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:01:39
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Χρυσοχοΐδης: Έρχονται περιορισμοί για πατίνια και ανηλίκους

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε νέα νομοθεσία που θα απαγορεύει σε ανήλικους τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών στο οδικό δίκτυο, επιτρέποντάς τους μόνο σε πεζόδρομους και πλατείες, λόγω των αυξανόμενων ατυχημάτων.

Νομοθετική παρέμβαση για τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τα πρόσφατα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί, κυρίως με ανήλικους χρήστες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υπουργός ανέφερε ότι «προσπαθούμε να δούμε τι γίνεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Παντού υπάρχουν τα πατίνια. Η Τροχαία προσπαθεί να βάλει κανόνες, δηλαδή κράνος, όρια ταχύτητας κ.λπ. Δυστυχώς, όμως, υπάρχει το θέμα των ανηλίκων».

Όπως εξήγησε, προωθείται ρύθμιση που θα απαγορεύει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών από ανηλίκους στο οδικό δίκτυο, επιτρέποντας τη χρήση τους μόνο σε πεζόδρομους και πλατείες.

«Ο ανήλικος δεν μπορεί και δεν πρέπει να κυκλοφορεί με πατίνι στον δρόμο. Είναι πολύ επικίνδυνο», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας τους κινδύνους που προκύπτουν από την κίνηση σε μεγάλες λεωφόρους και χωρίς επαρκή προστασία.

Παράλληλα, διατύπωσε και την προσωπική του άποψη, λέγοντας: «Η δική μου προσωπική θέση είναι ότι αυτά δεν πρέπει να υπάρχουν. Είναι πολύ επικίνδυνο», τονίζοντας ότι η ανεξέλεγκτη χρήση τους αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην ασφάλεια των παιδιών, σημειώνοντας ότι «είναι κρίμα να χάνονται παιδιά στους δρόμους από τα πατίνια». Επισήμανε επίσης πως χωρίς ειδικές υποδομές, όπως αποκλειστικές λωρίδες κυκλοφορίας, οι κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η νομοθετική παρέμβαση εξετάζεται σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται να οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: 12% λιγότερες καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε μείωση 12% στις καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, σημειώνοντας 6.500 περιστατικά και 3.850 συλλήψεις φέτος. Μίλησε επίσης για τις κάμερες τροχαίας, τα ηλεκτρικά πατίνια και την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου.
Ηλεκτρικά πατίνια Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Απαγόρευση πατινιών σε ανήλικους και γουρούνες στα νησιά

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε την ανάγκη πλήρους απαγόρευσης ηλεκτρικών πατινιών για ανήλικους και αυστηρών κανονισμών για ενήλικες, ενώ πρότεινε την κατάργηση των «γουρουνών» στα νησιά για λόγους οδικής ασφάλειας.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Έρχεται απαγόρευση ηλεκτρικών πατινιών για ανηλίκους

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε αυστηρότερο πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια, με απαγόρευση χρήσης από ανηλίκους, υποχρεωτική ασφάλιση και μέτρα στάθμευσης.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Έρχεται απαγόρευση ηλεκτρικών πατινιών για ανηλίκους

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε αυστηρότερο πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια, με απαγόρευση χρήσης από ανηλίκους, υποχρεωτική ασφάλιση και μέτρα στάθμευσης.
Ηλεκτρικά πατίνια Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγός ηλεκτρικού πατινιού συνελήφθη για 72 χλμ/ώρα στη Συγγρού

Αστυνομικοί συνέλαβαν 23χρονο στην Καλλιθέα γιατί οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι με 72 χλμ/ώρα στη Συγγρού, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 25 χλμ/ώρα. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο ελέγχων για Ε.Η.Ο.