ΓΔ: 2674.28 -0.47% Τζίρος: 102.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:16:35
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη

Ανησυχία για αλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις στις κοινωνικοπρονοιακές δομές δήμων

Η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τους εργαζόμενους στις κοινωνικοπρονοιακές δομές των δήμων, οι οποίοι εκφράζουν ανησυχία για απολύσεις και ιδιωτικοποίηση.

Το ζήτημα των αλλαγών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές των δήμων τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης

Εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν τις θέσεις τους για το προσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, εκφράζοντας ανησυχία για τις επερχόμενες μεταβολές.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, αναφέρθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση και στην παρέμβαση των εργαζομένων σχετικά με το προσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι «κόκκινη γραμμή» αποτελεί η μόνιμη και σταθερή εργασία.

 Επεσήμανε πως οι εξελίξεις αυτές ήταν αναμενόμενες, καθώς η χρηματοδότηση των δομών από ευρωπαϊκούς πόρους ολοκληρώνεται το 2027.

Η κα Χοροζίδη πρόσθεσε ότι αναμένονται απολύσεις και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους των κοινωνικοπρονοιακών δομών των δήμων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τόνισε πως όλοι οι δήμοι της χώρας υλοποιούν τέτοια προγράμματα, τα οποία χαρακτήρισε ως τα πιο σημαντικά και ευαίσθητα.

 «Χρειάζεται να τιμούμε την προσφορά σας και να σας στηρίξουμε», ανέφερε, προσθέτοντας πως «για το θέμα του μόνιμου και διαρκούς πλαισίου συνεργασίας όλοι οι δήμοι δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Και στη συνείδησή μας και στη λογική μας στηρίζουμε την προσπάθειά σας και τον αγώνα σας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε ομόφωνα την υποστήριξη των προσπαθειών των εργαζομένων των κοινωνικοπρονοιακών δομών, επισημαίνοντας τη σημασία της συνέχισης των υπηρεσιών αυτών προς τους πολίτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Γκιουλέκας: Νέα σελίδα σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Ο Κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει αλλαγές όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με έργα όπως το μετρό, το flyOver, το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο και την ανάπλαση της ΔΕΘ.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τίθεται σε ισχύ ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης με το Μετρό

Νέος συγκοινωνιακός σχεδιασμός ΟΣΕΘ με ενισχυμένες λεωφορειακές συνδέσεις προς Μετρό Μίκρα και Νέα Ελβετία, και νέα γραμμή Χ3 από Μίκρα προς αεροδρόμιο «Μακεδονία», με εισιτήριο 2 ευρώ, εφαρμόζεται σταδιακά από σήμερα.
Σταθμός μετρό Μίκρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Από τις 15:00 διαθέσιμη η επέκταση προς Καλαμαριά

Από τις 15:00 λειτουργεί η επέκταση του μετρό Καλαμαριάς με πέντε νέους σταθμούς. Το μετρό επανέρχεται σε πλήρες ωράριο, με συρμούς ανά 3-4,5 λεπτά και διαδρομή Μίκρα-Ν. Σιδηροδρομικός σταθμός σε 24-26 λεπτά.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέο Μετρό και δηλώσεις Κ. Γκιουλέκα και εταιρειών

Ο Κ. Γκιουλέκας τόνισε στην τελετή παράδοσης της επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά ότι η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα με μεγάλα έργα και αξιοπιστία, υπογραμμίζοντας τη σημασία του Μετρό για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας στην 57η Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ

Περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας θα προσφέρουν πάνω από 100 επιχειρήσεις στη 57η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη, 11-12 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι. Δωρεάν συμμετοχή, αιτήσεις στη σχετική πλατφόρμα.
Άκης Σκέρτσος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Το μετρό Θεσσαλονίκης δείγμα συνεπούς διακυβέρνησης

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε τη σημασία της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο, σύγχρονο έργο που ενώνει πόλη και περιφέρεια με υποδομές αντάξιες της πρωτεύουσας.