ΓΔ: 2361.87 -1.00% Τζίρος: 126.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:36
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη

Ανησυχία για αλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις στις κοινωνικοπρονοιακές δομές δήμων

Η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τους εργαζόμενους στις κοινωνικοπρονοιακές δομές των δήμων, οι οποίοι εκφράζουν ανησυχία για απολύσεις και ιδιωτικοποίηση.

Το ζήτημα των αλλαγών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές των δήμων τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης

Εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν τις θέσεις τους για το προσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, εκφράζοντας ανησυχία για τις επερχόμενες μεταβολές.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, αναφέρθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση και στην παρέμβαση των εργαζομένων σχετικά με το προσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι «κόκκινη γραμμή» αποτελεί η μόνιμη και σταθερή εργασία.

 Επεσήμανε πως οι εξελίξεις αυτές ήταν αναμενόμενες, καθώς η χρηματοδότηση των δομών από ευρωπαϊκούς πόρους ολοκληρώνεται το 2027.

Η κα Χοροζίδη πρόσθεσε ότι αναμένονται απολύσεις και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους των κοινωνικοπρονοιακών δομών των δήμων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τόνισε πως όλοι οι δήμοι της χώρας υλοποιούν τέτοια προγράμματα, τα οποία χαρακτήρισε ως τα πιο σημαντικά και ευαίσθητα.

 «Χρειάζεται να τιμούμε την προσφορά σας και να σας στηρίξουμε», ανέφερε, προσθέτοντας πως «για το θέμα του μόνιμου και διαρκούς πλαισίου συνεργασίας όλοι οι δήμοι δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Και στη συνείδησή μας και στη λογική μας στηρίζουμε την προσπάθειά σας και τον αγώνα σας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε ομόφωνα την υποστήριξη των προσπαθειών των εργαζομένων των κοινωνικοπρονοιακών δομών, επισημαίνοντας τη σημασία της συνέχισης των υπηρεσιών αυτών προς τους πολίτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δίκη για τα Τέμπη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις συνηγόρων για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τα Τέμπη

Την Τρίτη 16 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη, με το δικαστήριο να εξετάζει τις υποστηρίξεις κατηγορίας, βάσει της εισαγγελικής πρότασης, και να ολοκληρώνονται οι τοποθετήσεις των συνηγόρων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ραγδαία αύξηση τηλεφωνικών απατών στη Βόρεια Ελλάδα με θύματα ηλικιωμένους

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι τηλεφωνικές απάτες στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια θύματα ηλικιωμένους. Μέσα σε 24 ώρες καταγγέλθηκαν δύο κρούσματα σε Σέρρες και Χαλκιδική, με δράστες να αποσπούν ποσά και κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Κίνηση σε εθνική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάργηση διοδίων Μαλγάρων ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιουτίκας

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας ζητά με επιστολή του την κατάργηση των διοδίων Μαλγάρων, τονίζοντας τη μεγάλη ταλαιπωρία, τα μποτιλιαρίσματα και τα τροχαία που προκαλούνται, υποστηρίζοντας πάγια τοπικά αιτήματα από το 1998
Τεχνητή νοημοσύνη λιανεμπόριου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τo 93% των δεμάτων e-commerce στην ΕΕ το 2025 θα προέρχεται από Κίνα

Στα 5,9 δισ. έφθασαν το 2024 οι αποστολές δεμάτων χαμηλής αξίας προς την ΕΕ, με το 93% να προέρχεται από την Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν που επικαλείται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ).