ΓΔ: 2323.19 2.27% Τζίρος: 146.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:26:36
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
Προειδοποιητικό σύμβολο απάτης σε οθόνη υπολογιστή για κυβερνοασφάλεια και hacking.

Προειδοποίηση ΥΠΑΑΤ για τηλεφωνικές απάτες με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό

Το ΥΠΑΑΤ προειδοποιεί για τηλεφωνικές απάτες με αφορμή τον αφθώδη πυρετό, τονίζοντας πως ποτέ δεν ζητά προσωπικά στοιχεία τηλεφωνικά και καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε ύποπτες κλήσεις από αγνώστους.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) προειδοποιεί για απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης που γίνονται με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό, επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες του αλλά και αυτές των Περιφερειών δεν ζητούν ποτέ τηλεφωνικά προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, έχουν εντοπιστεί περιστατικά κατά τα οποία άγνωστα άτομα προσποιούνται ότι ενεργούν εκ μέρους υπηρεσιών ή εργαστηρίων και ζητούν προσωπικά στοιχεία, επικαλούμενα ενημέρωση για αποτελέσματα εξετάσεων σχετικών με τον αφθώδη πυρετό.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με τις επίσημες διαδικασίες ενημέρωσης των αρμόδιων αρχών και υπογραμμίζει τα εξής:

* Οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και των Περιφερειών δεν ζητούν ποτέ τηλεφωνικά προσωπικά δεδομένα, όπως ΑΜΚΑ ή άλλα ευαίσθητα στοιχεία.

* Καμία ενημέρωση για εργαστηριακά αποτελέσματα δεν πραγματοποιείται μέσω άτυπων τηλεφωνικών κλήσεων από μη ταυτοποιημένες πηγές.

* Το μοναδικό αρμόδιο και επίσημο εργαστήριο για την επιβεβαίωση του αφθώδους πυρετού είναι το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οδηγίες προς τους κτηνοτρόφους

Το ΥΠΑΑΤ καλεί τους κτηνοτρόφους να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες για την προστασία τους από πιθανές απάτες.

* Να μην αποκαλύπτουν προσωπικά ή ευαίσθητα δεδομένα σε τηλεφωνικές κλήσεις από αγνώστους.

* Να διακόπτουν άμεσα την επικοινωνία σε περίπτωση υποψίας και να επικοινωνούν οι ίδιοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω των επίσημων τηλεφώνων τους.

* Να ενημερώνουν άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές ή τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση ύποπτης επικοινωνίας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρει ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για πρόταση ΠΑΣΟΚ σύστασης εξεταστικής για υποκλοπές

Την Παρασκευή 22 Μαΐου η Βουλή θα συζητήσει πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με το λογισμικό Predator, τον ρόλο της ΕΥΠ και πιθανή εμπλοκή του Πρωθυπουργού. Η διαδικασία θα διαρκέσει 10-11 ώρες.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη Βουλή

Η Βουλή ενέκρινε την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για δύο υποθέσεις: συκοφαντική δυσφήμιση κατά Γεωργιάδη και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Σχολίασαν σχετικά Φλωρίδης και Κωνσταντοπούλου με αλληλοκατηγορίες.
Διαχείριση σχέσεων πελατών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέη χωρίς... οφειλέτες στο Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους

Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου για Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους. Θα καταγράφονται λεπτομερώς οι οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων προς εφορία, ΕΦΚΑ, Τράπεζες, Δήμους, αλλά ανώνυμα. Ολη η ΚΥΑ.
Λογότυπο LinkedIn σε μπλε φόντο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: ΜΚΟ καταγγέλλει ότι η LinkedIn χρεώνει για προβολή επισκεπτών

Η αυστριακή ΜΚΟ Noyb κατέθεσε καταγγελία κατά του LinkedIn, κατηγορώντας το ότι πουλά τα προσωπικά δεδομένα χρηστών. Η οργάνωση ζητά πρόσβαση στα δεδομένα για λογαριασμό χρήστη και την επιβολή προστίμου στη θυγατρική της Microsoft.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ανηλίκων για παιδική πορνογραφία και παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Στο Λαύριο συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, αδέλφια, καθώς κατηγορούνται για ανάρτηση προσβλητικών φωτογραφιών ανήλικων κοριτσιών στα social media. Συνελήφθη και η μητέρα τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.