ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Γ. Ζαββό για την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς ως καίριο μοχλό ανάπτυξης της χώρας, ενόψει και των σημαντικών ευρωπαϊκών εξελίξεων στη μετά-Brexit περίοδο.

Τηλεδιάσκεψη για τον σχεδιασμό της στρατηγικής ανάπτυξης της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου στη μετά την υγειονομική κρίση περίοδο, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κ. Γιώργο Ζαββό.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι ακόλουθοι επικεφαλής θεσμικών φορέων της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς: η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Βασιλική Λαζαράκου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών κ. Αθανάσιος Κουλορίδας, ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Σπυρίδων Κυρίτσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κ. Θεοφάνης Μυλωνάς και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΥ κ. Γιάννης Πολυχρονίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς υπό το πρίσμα της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στην Κεφαλαιαγορά ως καίριο μοχλό ανάπτυξης της χώρας, ενόψει και των σημαντικών ευρωπαϊκών εξελίξεων στο πεδίο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Κεφαλαιαγορών στη μετά-Brexit περίοδο.

Συζητήθηκαν τρόποι προσέλκυσης νέων επενδυτών, η εισαγωγή νέων εταιριών στο Χρηματιστήριο, η άντληση κεφαλαίων με στόχο ιδιαιτέρως τη βιώσιμη («πράσινη») ανάπτυξη και το «πράσινο ομόλογο», η προώθηση της εξωστρέφειας της Κεφαλαιαγοράς, και η ενίσχυση της παιδείας επί του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος. Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών, με στόχο τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΕΕ: Ζητά μετάθεση προθεσμιών για e-τιμολόγηση και ψηφιακό δελτίο

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας ζήτησε με επιστολές παράταση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της Β' φάσης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής, τονίζοντας ότι οι τρέχουσες προθεσμίες είναι ασφυκτικές για τις επιχειρήσεις.
Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές τον Νοέμβριο

Πιστώθηκαν δύο ενοίκια σε 17.074 εκπαιδευτικούς, ιατρούς και νοσηλευτές σε περιφέρεια, συνολικά 4,9 εκατ. ευρώ. Τον Νοέμβριο 2026 επιστροφή ενοικίου για 1 εκατ. ενοικιαστές. Νέος νόμος κινήτρων για επενδύσεις αιχμής.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 82 εκατ. ευρώ οι ενισχύσεις Στρατηγικών Επενδύσεων το 2026

Με τροποποιητική υπουργική απόφαση αυξάνονται τα κονδύλια για στρατηγικές επενδύσεις: η φορολογική απαλλαγή για το 2026 φτάνει τα 31,24 εκατ. ευρώ (+32,6%) και οι επιχορηγήσεις τα 50,74 εκατ. ευρώ (+153,7%).
Κυριάκος Πιερρακάκης κοντινό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Millennium επιλέγει Αθήνα, ενισχύοντας το ελληνικό δυναμικό

Ο Κ. Πιερρακάκης τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της παρουσίας της Millennium στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι αναδεικνύει τη δυναμική της Ελλάδας ως ελκυστικού επενδυτικού και χρηματοοικονομικού προορισμού.
Έβρος ποτάμι δειλινό
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Thessaly Evros Pass έως 28 Σεπτεμβρίου 2026

Άνοιξε η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για το Thessaly Evros Pass 2026, που στηρίζει τον τουρισμό σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και του Έβρου. 8.900 πολίτες θα λάβουν ψηφιακή κάρτα για διαμονή, εστίαση και μεταφορές, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Παρεμβάσεις για επιχειρήσεις αν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος

Ο Κυρ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι αν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, θα δοθεί προτεραιότητα σε μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων, όπως μείωση προκαταβολής φόρου, αλλαγές στη φορολόγηση και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.