ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επαγγελματική συνάντηση έργου
Συνάντηση επαγγελματιών σε εργοτάξιο στη Θεσσαλονίκη για έργο υποδομής.

Επίσκεψη Γ. Παπαγεωργίου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Το υπό διαμόρφωση Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, έργο περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αναβάθμισης, επισκέφθηκε ο Γ. Παπαγεωργίου. Το πάρκο αναμένεται να εγκαινιαστεί το 2026, με χρηματοδότηση και συνεργασία τοπικών φορέων.

Το υπό διαμόρφωση Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, τον νέο πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής και πολιτισμού της δυτικής Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο Συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου.

Αρχικά, πραγματοποίησε συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Ασλανίδη, ο οποίος έθεσε ζητήματα προτεραιότητας για την περιοχή, δίνοντας έμφαση στις υποδομές και την καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα, ενημέρωσε για τα έργα που ήδη προχωρούν, όπως οι νέες σχολικές μονάδες και οι παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου», υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με την Πολιτεία.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαγεωργίου ξεναγήθηκε στους χώρους του Πάρκου, έργο περιβαλλοντικής αναβάθμισης άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ, οι εργασίες του οποίου βρίσκονται στην τελική ευθεία, με στόχο τα εγκαίνια τον Ιούνιο του 2026.

Κατά την επίσκεψη, ενημερώθηκε για την πρόοδο στα κτήρια Στρατωνισμού Α2 και Α3, όπου αναπτύσσονται σημαντικές διοικητικές και πολιτιστικές χρήσεις, μεταξύ των οποίων και το Μουσείο Ευρημάτων Μετρό Θεσσαλονίκης, έργο αξίας άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Έργο ουσίας για τη δυτική Θεσσαλονίκη

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά αποτελεί «ένα έργο ουσίας για τη δυτική Θεσσαλονίκη», μετατρέποντας έναν χώρο εγκατάλειψης σε χώρο ζωής, πρασίνου και πολιτισμού.

Όπως ανέφερε, «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνει έμφαση στη δυτική Θεσσαλονίκη, με παρεμβάσεις που για χρόνια έμεναν πίσω και σήμερα προχωρούν». Τόνισε επίσης τη συμβολή του Υπουργείου Πολιτισμού και της Υπουργού Λίνας Μενδώνη, με σημαντικές επενδύσεις πολιτισμού εντός του Πάρκου και αξιοποίηση των ιστορικών κτηρίων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του έργου, με ετήσια χρηματοδότηση 700.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη συντήρησή του.

Προχωρούν τα έργα στον Δήμο Παύλου Μελά

Ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού αναφέρθηκε ακόμη στα υπό εξέλιξη έργα στον Δήμο Παύλου Μελά, όπως το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, την ανάδειξη του περιαστικού δάσους Ευκαρπίας και την ολοκλήρωση νέων σχολικών κτηρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η δυτική Θεσσαλονίκη αλλάζει και αναπτύσσεται δυναμικά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη Θεσσαλονίκη ότι η δυτική πλευρά της πόλης μετατρέπεται σε τόπο ανάπτυξης με σημαντικές υποδομές, ενώ εγκαινιάζονται νέα μουσεία και το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.
Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει μετρό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η δυτική Θεσσαλονίκη αλλάζει και αναπτύσσεται δυναμικά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη Θεσσαλονίκη ότι η δυτική πλευρά της πόλης μετατρέπεται σε τόπο ανάπτυξης με σημαντικές υποδομές, ενώ εγκαινιάζονται νέα μουσεία και το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για εγκαίνια μουσείου και ομιλία

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του Μουσείου «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις» και επίσκεψη στο Συμμαχικό Κοιμητήριο. Θα μιλήσει επίσης στο 6ο προσυνέδριο της ΝΔ στο Εκθεσιακό Κέντρο.
Άκης Σκέρτσος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Ρεαλιστικός και οριστικός ο σχεδιασμός ανάπλασης ΔΕΘ

Η ανάπλαση της ΔΕΘ θα ξεκινήσει τέλη 2026 - αρχές 2027 και θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο. Το έργο έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση και πιο «πράσινο» χαρακτήρα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.