ΓΔ: 2256.81 -1.83% Τζίρος: 64.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:34:43
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κτήριο
Το μοντέρνο κτήριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε απογευματινό φως, με συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά.

Ο Θ. Δαβάκης στην υπογραφή για το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης

Υπογράφηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Απριλίου, η σύμβαση για το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη, στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ.

Η σύμβαση για την κατασκευή του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης υπεγράφη τη Δευτέρα 20 Απριλίου, στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός σημαντικού έργου πολιτιστικής και ιστορικής αξίας.

Στην τελετή υπεγράφη η σύμβαση παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη, εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία, ενώ από τη στρατιωτική ηγεσία παρευρέθηκαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, μαζί με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκ μέρους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «ΚΥΚΛΩΨ», που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου το έργο, τη σύμβαση υπέγραψε ο πρόεδρος της Άρης Θεοδωρίδης. Από την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας του ομίλου Mytilineos, ΕΛΕΜΚΑ, υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Μυτιληναίος.

Ο κ. Δαβάκης τόνισε ότι «σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας», εκφράζοντας τη χαρά του για την έναρξη ενός έργου που θα αποτελέσει «κόσμημα στην περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων». Όπως ανέφερε, το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης θα λειτουργεί ως «ζωντανό κύτταρο διαφύλαξης και μετάδοσης της ιστορίας της ναυτικής μας παράδοσης».

Επισήμανε επίσης ότι το έργο είναι πρωτοποριακό, καθώς για πρώτη φορά «η ναυτική μας ισχύς, οι δυο όψεις ενός νομίσματος, το Εμπορικό και Πολεμικό Ναυτικό» θα συστεγάζονται σε ένα κτίριο υψηλών προδιαγραφών και φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο θα αναβαθμίσει αισθητικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωρίδη, ο υφυπουργός τον ευχαρίστησε «για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας και της δωρεάς», καθώς και «για τη στήριξη όχι μόνο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας». Όπως πρόσθεσε, «η συγκεκριμένη δωρεά προστίθεται στη συνολική προσφορά σας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην πατρίδα μας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Δαβάκης σημείωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες θέλω να λογίζετε ως οικογένειά σας», υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προώθηση έργων εθνικής σημασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ολοκληρωμένα μέτρα για τη στρατιωτική οικογένεια με την Ατζέντα 2030

Ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας, τονίζει τη σημασία της οικογένειας για τον Ελληνισμό και ανακοινώνει νέα δέσμη μέτρων υπέρ της Στρατιωτικής Οικογένειας, με σημαντικές αυξήσεις αποδοχών, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030».
Επιχειρηματική χειραψία συμφωνίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο: Ενίσχυση οικονομικών δεσμών Ελλάδας-Αιθιοπίας στο προσκήνιο

Τις ευκαιρίες ενίσχυσης των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας-Αιθιοπίας και τη διείσδυση ελληνικών επιχειρήσεων στη δυναμικά αναπτυσσόμενη αφρικανική αγορά συζήτησαν ΕΒΕΑ και εκπρόσωποι της Αιθιοπίας σε πρόσφατη συνάντηση.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Η αστάθεια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα

Ο Γ. Στουρνάρας προτείνει συντονισμένες επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές και ανανεώσιμες πηγές για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και της οικονομίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κοινά ευρωπαϊκά εργαλεία διαχείρισης κρίσεων.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με πρέσβη Ολλανδίας για εμβάθυνση αμυντικής συνεργασίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τη νέα πρέσβη της Ολλανδίας, Barbara van Hellemond, για να συζητήσουν την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ολλανδίας στο πλαίσιο ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του.