ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Νικήτας Κακλαμάνης βουλή
Φώτο: SOOC

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη με τον Πρόεδρο Εσθονίας Άλαρ Κάρις στη Βουλή

Συνάντηση είχαν σήμερα οι πρόεδροι της Βουλής, Ν. Κακλαμάνης, και της Εσθονίας, Α. Κάρις, επιβεβαιώνοντας τη βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων και συζητώντας διεθνή ζητήματα, όπως Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Η ενίσχυση των διμερών διακοινοβουλευτικών σχέσεων Ελλάδας - Εσθονίας, σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας, αναδείχθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Εσθονίας, Άλαρ Κάρις (Alar Karis), ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρέθεσε ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου προς τιμήν του Εσθονού Προέδρου, τονίστηκε η σημασία της ανάπτυξης ισχυρών συνεργασιών ανάμεσα στις κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας. 

Παράλληλα, επισημάνθηκε η αξία της ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ Προέδρων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ως μέσο ενίσχυσης της θεσμικής επικοινωνίας.

Οι κ.κ. Ν. Κακλαμάνης και Α. Karis αντάλλαξαν απόψεις για κρίσιμα διεθνή ζητήματα, όπως η κρίση στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, συνδέεται για την Ελλάδα με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο πριν από 52 χρόνια.

 Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Εσθονό Πρόεδρο για τη σταθερή στήριξη της χώρας του στη μαρτυρική μεγαλόνησο.

Οι δύο πλευρές διατύπωσαν κοινή ευχή να επικρατήσει η ειρήνη έναντι του πολέμου και της καταστροφής, τονίζοντας ότι μόνο μέσα από τη σταθερότητα και τη συνεργασία μπορεί να διασφαλιστεί η ευημερία των λαών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τασούλας: Ελλάδα και Εσθονία στηρίζουν διεθνή νομιμότητα και ενότητα

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Εσθονού Προέδρου Αλαρ Κάρις στο Προεδρικό Μέγαρο, τονίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς και τη συνεργασία Ελλάδας-Εσθονίας στη βάση κοινών ευρωπαϊκών αξιών και στόχων.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας με την πρέσβη της Γαλλίας για τις ελληνογαλλικές σχέσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε την πρέσβη της Γαλλίας Laurence Auer στο Προεδρικό Μέγαρο, συζητώντας τα πεπραγμένα της θητείας της και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ Κων. Τασούλας συναντήθηκε με μέλη της ΕΕΔΑ

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε με τη Μαρία Γαβουνέλη, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία του παρέδωσε την έκθεση της ΕΕΔΑ 2025. Παρόντες ήταν και στελέχη της Επιτροπής.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με τον απερχόμενο πρέσβη Ισραήλ Νόαμ Κάτς στο Προεδρικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, αποχαιρέτισε τον πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κάτς, συζητώντας το έργο της θητείας του και του ευχήθηκε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με τον πρόεδρο Γιάννη Πάιδα στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ΟΚΕ Γ. Πάιδα, που τον ενημέρωσε για τον ρόλο και τις δράσεις της Επιτροπής, καθώς και για την προεδρία της ΟΚΕ στη διεθνή ένωση AICESIS. Παρόντες και στελέχη της ΟΚΕ.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτιμος δημότης Αγαθονησίου ο ΠτΔ: Τι δήλωσε για τα ακριτικά νησιά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ως επίτιμος δημότης Αγαθονησίου, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα αρχίζει από τα σύνορα» και τόνισε το χρέος κάθε γενιάς να διατηρεί ζωντανή την ελληνική ταυτότητα στους ακριτικούς τόπους.