ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Κ. Τσουκαλάς: Υποκριτική η όψιμη ευαισθησία Μητσοτάκη για τη δικαιοσύνη

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ σχολίασε με αυστηρό τόνο ανάρτηση του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τη ΝΔ για αλαζονεία.

Σε έντονο ύφος σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, την πρόσφατη ανάρτηση του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι «πιστοποιεί την αποδρομή, στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Η δήλωσή του φέρει τον τίτλο «Αργά και υποκριτικά θυμήθηκε τη δικαιοσύνη ο Πρωθυπουργός».

Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει πως «ο Πρωθυπουργός, που σε πείσμα της νομιμότητας και της αξιοκρατίας κρατούσε επί μέρες στην κυβέρνηση τον κ. Λαζαρίδη, που είχε ομολογήσει ότι εξαπάτησε το Δημόσιο, κηρύσσει σήμερα τον πόλεμο στον πελατειασμό». Προσθέτει ότι «αν δεν είχε υπάρξει η καθημερινή πίεση του ΠΑΣΟΚ και δεν είχε παρέμβει στον δημόσιο διάλογο η Ντόρα Μπακογιάννη ενεργοποιώντας αντίρροπες εσωκομματικές δυνάμεις, ο κ. Λαζαρίδης ως προσωπικό ρουσφέτι του κ. Μητσοτάκη θα ήταν ακόμη υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει καθημερινά στην κοινωνία την αλαζονεία με την οποία κυβερνά».

Κριτική για το κράτος δικαίου και τις θεσμικές παρεμβάσεις

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Πρωθυπουργού σχετικά με το κράτος δικαίου, ο κ. Τσουκαλάς σημειώνει ότι «τα excel με αριθμούς δεν αναιρούν το βίωμα». Συμπληρώνει πως «ο Πρωθυπουργός έχει συστηματικά εργαλειοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να εμποδίσει τη δικαιοσύνη να ερευνήσει τους υπουργούς του, που έστησε στο Μέγαρο Μαξίμου έναν παρακρατικό μηχανισμό παρακολούθησης των υπουργών του, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης διατείνεται επιπλέον ότι ‘στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία', αλλά δεν λέει κουβέντα για την ανοχή του στις συνεχείς επιθέσεις του κ. Γεωργιάδη σε αυτήν». Κατά τον ίδιο, «οι τοποθετήσεις του Υπουργού Υγείας και Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών, συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και δημιουργούν κλίμα πίεσης και εκφοβισμού εις βάρος των λειτουργών της».

Ο κ. Τσουκαλάς καταλήγει ότι «ο Πρωθυπουργός υπονομεύει ο ίδιος με ‘λαγό' τον κ. Γεωργιάδη την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και το κύρος των θεσμών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Στη Δικαιοσύνη η κρίση για βουλευτές, Τέμπη και ευθύνες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως οι βουλευτές της ΝΔ προβάλλουν σοβαρότητα και σεβασμό και θα παραμείνουν στα ψηφοδέλτια. Για τις δηλώσεις Καραμανλή επανέλαβε πως η Δικαιοσύνη θα κρίνει κάθε υπόθεση.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδήσεις από ραδιόφωνο και τηλεόραση

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το κράτος δικαίου. Ελληνοαμερικανοί συμμετέχουν στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ τα κράτη-μέλη ΕΕ έχουν προθεσμία 6/11 για υποψηφιότητες στην ΕΚΤ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η δύναμή μας είναι τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδρίασε η εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ, εστιάζοντας στη λειτουργία των οργάνων, την κινητοποίηση στελεχών και την οργάνωση ενόψει εκλογών 2027. "Η δύναμή μας είναι τα στελέχη," τόνισε ο πρωθυπουργός.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο για όλους

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 πως η αρχή ότι κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου πρέπει να εμπεδωθεί, με ισχυρούς θεσμούς και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ώστε η παρανομία και η διαφθορά να τιμωρούνται για όλους ανεξαιρέτως.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στα Βριλήσσια: Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος για τη χώρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα Βριλήσσια, τόνισε πως τα καλύτερα έρχονται για όλη τη χώρα και υπογράμμισε τη σημασία σταθερής διακυβέρνησης σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία και πριν τις εκλογές.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Η επιστολή Μητσοτάκη νέα πρωτοβουλία, υπεύθυνη απάντηση ζητά

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο OPEN ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει εθνικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή κρίση, απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης και τόνισε τη σημασία της δημοσιονομικής ευελιξίας.