ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γιώργος Μυλωνάκης υπογράφει
Φώτο: SOOC

Γ. Μυλωνάκης: Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση, μετά τη ρήξη ανευρύσματος

Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Γιώργου Μυλωνάκη μετά τη ρήξη ανευρύσματος και την επέμβαση, με τον υφυπουργό να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου και την επείγουσα επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. 

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες, ενώ ο ίδιος παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μυλωνάκης έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια του πρωινού καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ είχε ανακτήσει μερικώς επαφή, ωστόσο μεταφέρθηκε άμεσα στον «Ευαγγελισμό», όπου οι εξετάσεις έδειξαν ρήξη ανευρύσματος.

Ακολούθησε επείγουσα ιατρική παρέμβαση, με τη διαδικασία εμβολισμού του αγγείου να ολοκληρώνεται λίγο πριν τις 14:00. 

Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία, ωστόσο η κατάστασή του εξακολουθεί να αξιολογείται με ιδιαίτερη προσοχή από τους γιατρούς.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρεται: «Σήμερα, 15.04.2026 και ώρα 09:30 διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός” μετά από λιποθυμικό επεισόδιο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, όπου υποβάλλεται στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη».

Οι γιατροί της ΜΕΘ παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε σειρά κλινικών εξετάσεων, προκειμένου να εκτιμηθούν πιθανές επιπτώσεις σε βασικές λειτουργίες. Ιατρικές πηγές επισημαίνουν ότι οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία του.

Στον «Ευαγγελισμό» μετέβη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση του στενού συνεργάτη του. 

Ο Γιώργος Μυλωνάκης υπηρετεί ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ από τον Ιούνιο του 2024 και αποτελεί συνεργάτη του πρωθυπουργού επί σειρά ετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Κατρίνης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία στο ιδιωτικό χρέος, κάνοντας λόγο για ασυδοσία των funds, πλειστηριασμούς και έλλειψη προστασίας πρώτης κατοικίας.
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Ανδρουλάκης ξανά κατώτερος των περιστάσεων

Κυβερνητικές πηγές κατηγόρησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη για τοξική ρητορική και πολιτικό κατήφορο μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή, όπου έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και «θεσμική εκτροπή» στην επιλογή προέδρων για τρεις Ανεξάρτητες Αρχές.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση συνεχίζει να ενισχύει τα υπερκέρδη ΔΕΗ και CVC

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για σοβαρή κυβερνητική κρίση, ενώ αναφέρθηκε στην καταδικαστική έκθεση της ΕΕ για το κράτος Δικαίου, την επίθεση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τη χρήση του Predator, ζητώντας απαντήσεις από τον πρωθυπουργό.
Παύλος Γερουλάνος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Γερουλάνος: Στο αρχείο οι υποκλοπές με απόφαση Αρείου Πάγου

Σφοδρή κριτική στη στάση της κυβέρνησης για τις υποκλοπές άσκησε ο Παύλος Γερουλάνος στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση βλάπτει σοβαρά την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και ότι δεν υπάρχει κυβερνητική διάθεση για ουσιαστική διαλεύκανση.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

Αρχές 2027 ξεκινά η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, ανέφερε ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή. Ο Β. Μεταξάς του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό φωτιάς σε ασθενοφόρο και κατέκρινε ελλείψεις και κυβερνητική πολιτική.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Η Αριστερά θέλει φόρο στους πλούσιους, ελάφρυνση στους πολλούς

Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τόνισε ότι οι δηλώσεις της Κοβέσι αποκαλύπτουν τη ρίζα του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ, ασκώντας κριτική σε κυβέρνηση και στελέχη για προσπάθεια υποβάθμισής του. Υπογράμμισε ότι η κατάχρηση εξουσίας είναι ποινικό αδίκημα.