ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα σε Μητσοτάκη για υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων και ειρήνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας στον Λίβανο και καλεί τη διεθνή κοινότητα για διπλωματική λύση. Καλεί τον Πρωθυπουργό να προωθήσει την ειρήνη, αλλάζοντας στάση και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει τη συνέχιση του αιματοκυλίσματος στον Λίβανο λόγω των επιθέσεων του Ισραήλ, τονίζοντας ότι η εκεχειρία παραμένει αβέβαιη.

 Το κόμμα υπογραμμίζει πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να εντείνει άμεσα τις πιέσεις της για κατάπαυση του πυρός και εξεύρεση διπλωματικής λύσης που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα και να προωθήσει, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, την ειρήνη και τη σταθερότητα. 

Παράλληλα, ασκεί κριτική στις δηλώσεις του για την «αντιπαραγωγική» επίθεση του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον πιο πιστό σύμμαχο του εγκληματία Νετανιάχου».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση και να αναλάβει πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας τη θέση της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και την προώθηση της ειρήνης στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία για νέα κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο μετά τις επιθέσεις

Ισραήλ και Χεζμπολά συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός έπειτα από νέα ένταση που προκάλεσε δεκάδες θύματα στον Λίβανο και τέσσερις νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Διαπραγματεύσεις Ισραήλ-ΗΠΑ για διατήρηση στρατευμάτων στον νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ συζητά με τις ΗΠΑ για να διατηρήσει στρατεύματα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανώνυμους Ισραηλινούς αξιωματούχους, μετά το μνημόνιο ΗΠΑ-Ιράν που ζητά τον τερματισμό των εχθροπραξιών και σεβασμό της κυριαρχίας του Λιβάνου.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί, μεταξύ τους παιδί, από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο

Επτά νεκροί, μεταξύ τους ένα παιδί, και οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σήμερα στο χωριό Ζίφτα του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά χτυπήματα στον Νότιο Λίβανο, τραυματίες διασώστες στην Τύρο

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τις επιθέσεις στον νότιο Λίβανο, με αεροπορικά πλήγματα σε πάνω από 15 περιοχές, ενώ ένα χτύπημα στην Τύρο είχε στόχο αυτοκίνητο κοντά σε κτίριο του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με το ANI.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση εκκένωσης στους κατοίκους της Τύρου

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε για εκκένωση την Τύρο και γύρω περιοχές στο Λίβανο, εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ, ενώ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από το Λίβανο.