ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εκδήλωση ReBrain Greece
Φώτο: Rebrain Greece

Στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου το «Rebrain Greece» για επαγγελματίες

Στις 9 Μαΐου το «Rebrain Greece» επιστρέφει στο Λονδίνο, φέρνοντας σε επαφή Έλληνες επαγγελματίες του εξωτερικού με 35 ομίλους και εκατοντάδες θέσεις στην Ελλάδα.

Στις 9 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο η δράση εξωστρέφειας «Rebrain Greece» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο τη διασύνδεση Ελλήνων επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης που ζουν στο εξωτερικό με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο London Hilton Metropole και στοχεύει να φέρει σε επαφή Έλληνες επιστήμονες και στελέχη που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με εταιρείες που αναζητούν εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό για καίριες θέσεις στην ελληνική αγορά εργασίας.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που το «Rebrain Greece» ταξιδεύει στο Λονδίνο, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία σε Άμστερνταμ, Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη και Νέα Υόρκη.

 Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 6.500 άτομα έχουν συμμετάσχει στις δράσεις, ερχόμενα σε επαφή με 120 μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Ο επαναπατρισμός των Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης είναι ζητούμενο για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνουμε συντονισμένες δράσεις, όπως είναι το "Rebrain Greece", οι οποίες αποδίδουν σημαντικά. 

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT, την περίοδο 2010-2024, περίπου 730.000 συμπολίτες μας έφυγαν από την Ελλάδα, ενώ πάνω από 470.000 έχουν ήδη επιστρέψει. 

Δεν εφησυχάζουμε, αντιθέτως εντείνουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου τα λαμπρά μυαλά που έφυγαν να επιστρέψουν στον τόπο μας», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 35 όμιλοι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προσφέροντας εκατοντάδες εξειδικευμένες και υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας σε βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο χρηματοοικονομικός, ο ενεργειακός, ο κατασκευαστικός, ο βιομηχανικός, ο κλάδος της υγείας, της φαρμακοβιομηχανίας, των μεταφορών, του τουρισμού, των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, καθώς και των συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις

Στην πρωτοβουλία θα λάβουν μέρος οι εξής όμιλοι: AEGEAN Airlines, ANTENNA Group, TITAN, ALPHA BANK, Ernst Young, IASO GROUP, ΔΕΗ - PPC, Motor Oil, Imithea GROUP, HELLENIQ ENERGY, ΕΒΕΠ, ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, Eurobank, Piraeus Bank, HHG, METLEN, Athens Medical Group, AVAX, National Bank of Greece, DEMO PHARMAKEUTICALS, QUALCO Group, ΔΕΔΔΗΕ, ΤΕΜES - Costa Navarino, Tsakos Energy Navigation, DELOITTE, PAPASTRATOS, Cenergy Holdings, ElvalHalcor, Theon Group, MITSIS GROUP, PwC, JTI, Νovibet, Erma Tech Group και CrediaBank.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της δράσης στον σύνδεσμο https://rebrain-greece.idloom.events/rebrain-greece-uk.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Ισχυρή οικονομία στηρίζει κοινωνία και επιχειρήσεις

Ο Ν. Παπαθανάσης επισκέφθηκε τη Δυτική Μακεδονία, επισημαίνοντας τη σημασία της οικονομικής ανάπτυξης και στήριξης της κοινωνίας. Εγκαινιάστηκαν νέα έργα υγείας και ανακοινώθηκαν επενδύσεις σε νοσοκομεία και υποδομές.
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΒΕΑ: Στήριξη επιχειρήσεων για έργα ανοικοδόμησης στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, εξέφρασε ξανά τη στήριξη στη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, κατά τη συνάντηση με τη νέα διοίκηση του Ελληνοουκρανικού Επιμελητηρίου.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνειο ή επένδυση; 6 κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον μιας επιχείρησης

Το επιχειρηματικό περιβάλλον γίνεται διαρκώς πιο απαιτητικό, με τις διοικήσεις να καλούνται να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Ο Δ. Χριστακόπουλος αναλύει τα εργαλεία και τα κριτήρια που εξασφαλίζουν βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα.