ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τιμές καυσίμων Ελλάδα
Φώτο: Shutterstock

Ανησυχία για τα μέτρα στήριξης εκφράζει η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως είναι προσωρινά, περιορισμένα στα καύσιμα και δεν αντιμετωπίζουν συνολικά το αυξημένο κόστος ζωής.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εκφράζει έντονη ανησυχία για τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ανακοινώθηκαν λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι δεν αποτελούν επαρκή απάντηση για τα νοικοκυριά και τους καταναλωτές. 

Σύμφωνα με την Ένωση, τα μέτρα έχουν περιορισμένο χρονικό ορίζοντα δύο μηνών και εστιάζουν κυρίως στα καύσιμα, χωρίς να αγγίζουν το συνολικό κόστος ζωής.

Η Ένωση υπογραμμίζει ότι πρόκειται για αποσπασματικές παρεμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επιδοτήσεις σε diesel κίνησης, fuel pass βενζίνης ύψους περίπου 25 ευρώ τον μήνα και επιδοτήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

 Αυτές οι ενισχύσεις, όπως σημειώνει, μπορεί να προσφέρουν οριακή και προσωρινή ανακούφιση σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών και επαγγελματιών, αλλά δεν αντιμετωπίζουν τη ρίζα του προβλήματος.

Το βασικό ζήτημα, σύμφωνα με την Ένωση, παραμένει η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, που ήδη επιβαρύνουν τους καταναλωτές στην αντλία, στο ράφι, στη στέγη και στις καθημερινές υπηρεσίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντλία καυσίμου πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Παράταση μέτρων και εκπτώσεις σε βενζίνη-ντίζελ τον Οκτώβριο

Η ισπανική κυβέρνηση παρατείνει τα μέτρα στήριξης έως 31 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνοντας έκπτωση 20 λεπτών ανά λίτρο σε βενζίνη και ντίζελ τον Οκτώβριο, λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας και των συνεπειών από τη Μέση Ανατολή.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Τσεχία: Πλαφόν στα καύσιμα και φόρος στα διυλιστήρια από την κυβέρνηση

Η Τσεχία αποφάσισε να βάλει πλαφόν στις τιμές καυσίμων και να φορολογήσει τα διυλιστήρια, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης, με αιτία τις γεωπολιτικές εντάσεις και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
αντλία καυσίμων πρατηρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση τιμών στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 15 λεπτά σε έναν μήνα στην Ελλάδα

Οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα σημείωσαν αισθητή πτώση τον τελευταίο μήνα λόγω υποχώρησης της κρίσης στη Μέση Ανατολή και της μείωσης του αργού. Η βενζίνη μειώθηκε κατά 15 λεπτά, ενώ το diesel έπεσε κατά 11 λεπτά ανά λίτρο.