ΓΔ: 2560.34 0.91% Τζίρος: 296.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:04
Γυναίκα ομιλήτρια μικρόφωνο
Φωτο; Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ. Credit: Menelaos Myrillas / SOOC.

Συναντήσεις Γουίτακερ και Γκίλφοϊλ με Έλληνες αξιωματούχους για θέματα ΝΑΤΟ

Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ και η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα συζήτησαν με Έλληνες αξιωματούχους, τονίζοντας τη σημασία της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε άμυνα, θαλάσσια ασφάλεια και κοινή ευημερία.

Σειρά σημαντικών συναντήσεων πραγματοποίησαν ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, πρέσβης Μάθιου Γουίτακερ, και η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, με Έλληνες αξιωματούχους, στο πλαίσιο ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ», η πρέσβης Κίμπερλι Γκίλφοϊλ υπογράμμισε ότι «οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που έχουν συμμάχους όπως η Ελλάδα και εργαζόμαστε καθημερινά για να οδηγήσουμε αυτή τη ζωτικής σημασίας συνεργασία σε νέα ύψη».

Η ίδια ανέφερε ακόμη πως «ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Μάθιου Γουίτακερ και εγώ είχαμε εποικοδομητικές συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Δημήτριο Χούπη και τον υπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια». Οι συζητήσεις, όπως σημείωσε, «υπογράμμισαν τη δύναμη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας και την αμοιβαία δέσμευσή μας στην άμυνα, τη θαλάσσια ασφάλεια και την κοινή ευημερία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κ. Γκίλφοϊλ με την Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπο στο ΝΑΤΟ

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ υποδέχθηκε τον μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, υπογραμμίζοντας τη στενή συνεργασία με την Ελλάδα για ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας στο ΝΑΤΟ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα θίξω το ζήτημα Ουκρανίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε και ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Για το Ιράν, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν αλλαγή καθεστώτος αλλά επιδιώκουν συμφωνία.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ζητούν από το ΝΑΤΟ αξιόπιστη πορεία προς το 5% πριν τη Σύνοδο

Ο Αμερικανός πρέσβης στο ΝΑΤΟ τόνισε πως όλοι οι σύμμαχοι πρέπει να τηρήσουν τη δέσμευση για αμυντικές δαπάνες 5% του ΑΕΠ. Η πρόοδος θα αξιολογηθεί στην επικείμενη Σύνοδο στην Άγκυρα, με έμφαση στις επιχειρησιακές δυνατότητες.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επανέλαβε από την Ποντγκόριτσα τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου, με έμφαση στην άμυνα, τη σταθερότητα και την καινοτομία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ σε Ρούτε: Οι χώρες του ΝΑΤΟ απογοήτευσαν τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως οι χώρες του ΝΑΤΟ απογοήτευσαν τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ιράν, κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, ασκώντας ιδιαίτερη κριτική στην Ισπανία, Ιταλία, Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία.