ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη
Συνάντηση ηγεσίας με φόντο τη Θεσσαλονίκη, στο επίκεντρο σημαντικών θεμάτων.

Συνεργασία Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με ΕΚΕΤΑ μέσω μνημονίου

Το ΕΚΕΤΑ και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, ενισχύοντας τον ρόλο του Δήμου στην καινοτομία, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Σταύρου Καλαφάτη.

Μια νέα εποχή συνεργασίας και καινοτομίας εγκαινιάζει το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, Ευάγγελος Μπεκιάρης, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για την έρευνα και την καινοτομία, Σταύρου Καλαφάτη.

Η συνεργασία αυτή επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σε εφαρμογές έξυπνων τεχνολογιών και καινοτομίας, σε μια περίοδο που οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών γίνονται ολοένα πιο απαιτητικές.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, η σύνδεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επιστημονική έρευνα και με φορείς όπως το ΕΚΕΤΑ δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Αποτελεί προϋπόθεση για μια σύγχρονη, αποτελεσματική και ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση.

Όπως υπογραμμίζεται, όταν η έρευνα συναντά την αυτοδιοίκηση, ανοίγει ο δρόμος για τις έξυπνες πόλεις και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στους τομείς της βιώσιμης κινητικότητας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και των πράσινων πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η γνώση υπάρχει και είναι δύναμη για τις πόλεις μας. Είμαστε υπερήφανοι που στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το ΕΚΕΤΑ, ένα από τα πιο σημαντικά ερευνητικά κέντρα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ενώνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας για τις έξυπνες πόλεις του αύριο, που χτίζονται σήμερα με όραμα και σχέδιο. Στρατηγική μας επιλογή, μέσω της επένδυσης στην έρευνα, είναι να αποτελούμε καθημερινά πρότυπο έξυπνου και ψηφιακού δήμου. Είμαι βέβαιος ότι σήμερα ενισχύσαμε ακόμη περισσότερο την τεχνολογική μας “φαρέτρα”. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΕΚΕΤΑ δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη για την εξαιρετική δουλειά που κάνει με όλους τους συνεργάτες του και την εξωστρέφεια που πέτυχε στις δράσεις του ερευνητικού κέντρου», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στ. Καλαφάτης: Προτεραιότητα η συνεργασία ΕΚΕΤΑ και ΝΟΗΣΙΣ

ΕΚΕΤΑ και ΝΟΗΣΙΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη σύνδεση έρευνας, τεχνολογίας κι εκπαίδευσης με τις ανάγκες των πολιτών. Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Καραμανλή: Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε διεθνή τουριστικό προορισμό

Η Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει ως διεθνής τουριστικός προορισμός, με ιδιαίτερες εμπειρίες, φοιτητική ζωή και πλούσια γαστρονομία, τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στο 20ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη.
εκπρόσωπος Digital Realty
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 34ο Money Show επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με 139 εκδηλώσεις και AI

Το 34ο Πολυσυνέδριο Money Show επιστρέφει 20-22 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με 139 εκδηλώσεις, φέρνοντας στο επίκεντρο οικονομία, τεχνολογία και διεθνείς εξελίξεις. Η φετινή διοργάνωση αφιερώνεται στη μνήμη του Χρήστου Σαραντόπουλου.
Σταύρος Καλαφάτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη γίνεται ισχυρός κόμβος καινοτομίας

Ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης τόνισε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη πως η πόλη περνά σε νέα εποχή, με την Ελλάδα να προχωρά σταθερά στη μεταρρύθμιση. Υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης στο προεκλογικό της πρόγραμμα.