ΓΔ: 2585.48 1.03% Τζίρος: 209.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:22:37
Φώτο: ΑΠΕ

Στο νοσοκομείο της Σάμου ο Βασίλης Κικίλιας

«Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας», δήλωσε ο υπ. Υγείας ο οποίος τόνισε ότι το 2020 έγιναν 28 προσλήψεις στο Νοσοκομείο Σάμου.

Την ικανοποίηση του για τη λειτουργία του Ιδρύματος εξέφρασε κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Σάμου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως σημείωσε από την αρχή του έτους στο Νοσοκομείο Σάμου: έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Ξεκινούν έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής του ιδρύματος ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Επίσης ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως στο σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρων.

Ειδικά δε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αναφερόμενος στη λειτουργία του Νοσοκομείου του νησιού που δεν αντιμετώπισε κανένα περιστατικό, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19. Έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων. Έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid -19. Και έχουν πλήρως αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ με αποτέλεσμα σήμερα, το Νοσοκομείο να διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ - Covid.

Μετά τη συνάντηση του με τους εργαζομένους και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου παρουσία και του βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη ο κ. Κικίλιας έκανε την εξής δήλωση: «Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα. Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου. Γι' αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ.

Είναι πλέον εμφανές, ότι το υγειονομικό κομμάτι πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω, ως υπουργός Υγείας, να ξεκινήσω από τη Σάμο τις επισκέψεις μου στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Πρώτα έλεγχος στα παράνομα ιατρικά κέντρα, μετά το θεσμικό πλαίσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του Π. Πολάκη, καταγγέλλει τη δημιουργία επιτροπής από το Υπ. Υγείας για τις πράξεις αντιγήρανσης, τονίζοντας πως κέντρα λειτουργούν παράνομα λόγω κατάργησης ελέγχων το 2019-20 από τη ΝΔ και καλεί σε λογοδοσία τον Άδ. Γεωργιάδη.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτος θάνατος από Έμπολα ανακοινώθηκε στην Κένυα

Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από Έμπολα στην Κένυα, με έναν Κενυάτη που επέστρεψε από το Κονγκό να πεθαίνει σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι. Η Κένυα γίνεται η τρίτη χώρα της περιοχής με κρούσμα σχετιζόμενο με την τρέχουσα επιδημία.
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άδ. Γεωργιάδης σήμερα στην Κάλυμνο – Ορθοπεδικές επεμβάσεις στο νησί

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέπτεται την Κάλυμνο, όπου η Ορθοπεδική ομάδα του Νοσοκομείου Ρόδου θα πραγματοποιεί χειρουργεία σε ασθενείς, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινηθούν στη Ρόδο, φέρνοντας το ΕΣΥ πιο κοντά στους πολίτες.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το MedWatch καλύπτει ψυχολόγους, οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους

Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους, ενώ θα ακολουθήσουν και οι ψυχολόγοι μόλις θεσμοθετηθεί το πλαίσιο. Στόχος είναι ο ψηφιακός έλεγχος υπηρεσιών υγείας και η πανελλαδική εφαρμογή του συστήματος.
Άδωνις Γεωργιάδης φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Το medwatch σταμάτησε άμεσα τη διαφήμιση δομών υγείας

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι με τη λειτουργία του medwatch έχουν μειωθεί κατά 91% οι παραβατικές διαφημίσεις και στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης στους γιατρούς πανελλαδικά.
Παιδικός σταθμός εσωτερικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παιδίατροι: Αύξηση ελέγχων στις παιδικές υπηρεσίες υγείας

Η ΠΟΜΕΠ ζητά αυστηρότερους ελέγχους σε ιδιωτικούς φορείς υγείας και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες για παιδιά, ειδικά όσες παρέχονται διαδικτυακά, τονίζοντας την ανάγκη σαφούς ενημέρωσης για τα προσόντα και τα επαγγελματικά δικαιώματα.