ΓΔ: 2475.74 -0.40% Τζίρος: 325.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλία
Ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλάει σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ομιλία.

Κώστας Ζαχαριάδης: Οι διαφορές Μητσοτάκη το 2021 και το 2026

Ο Κώστας Ζαχαριάδης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αλλαγή στάσης σχετικά με την πυρηνική ενέργεια, επισημαίνοντας πως αν και παλαιότερα την απέκλειε, τώρα εξετάζει τη δυνατότητα χρήσης μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ελλάδα.

Στην αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού σχετικά με την πυρηνική ενέργεια αναφέρεται, με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Όπως σημειώνει, «μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Οκτώβριο του 2021, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πυρηνική ενέργεια, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει: “Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει πυρηνική ενέργεια. Να είμαι απολύτως σαφής σε αυτό. Νομίζω ότι απηχεί και τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας για πολλούς και διαφόρους λόγους, ένας εκ των οποίων είναι ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή εξαιρετικά σεισμογενή. Άρα, το ζήτημα δεν αφορά την Ελλάδα”.»

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, «χθες, ωστόσο, από το Παρίσι, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ότι “η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Ήρθε η ώρα να διερευνήσουμε αν η πυρηνική ενέργεια, και συγκεκριμένα οι μικροί αρθρωτοί αντιδραστήρες, μπορούν να έχουν έναν ρόλο στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα”».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διερωτάται: «Τι άλλαξε άραγε μέσα στα πέντε αυτά χρόνια; Μήπως έπαψε η Ελλάδα να είναι σεισμογενής χώρα; Να το ξεκαθαρίσουμε: Ούτε να το σκέφτεται ο κ. Μητσοτάκης. Η χώρα δεν θα γίνει πειραματόζωο για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του, που έχουν μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων. Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ΑΠΕ, δεν είναι φτηνή, δεν είναι ασφαλής».

Καταλήγοντας, υπενθυμίζει ότι «το μόνο κόμμα που στο παρελθόν στήριζε την πρόταση για την πυρηνική ενέργεια στην Ελλάδα ήταν το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, δηλαδή ένα μεγάλο τμήμα της ηγεσίας της σημερινής ΝΔ του κ. Μητσοτάκη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλει σοβαρό πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αδιαφορία να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, πλήττοντας τη διαφάνεια.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Η σιωπή στον δημόσιο διάλογο δεν είναι χρυσός

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για ακόμα μία φορά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποφύγει τον δημόσιο διάλογο γύρω από τα μείζονα ζητήματα, που έχουν τεθεί τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από την κοινωνία.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Καταγγελία αισχροκέρδειας στα διυλιστήρια στη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καλύπτει την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα μείωσης των τιμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παρίσι για τελετή υπογραφής σύμβασης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα θα μιλήσει στην τελετή για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Παρίσι για συναντήσεις σχετικά με την Ουκρανία και θα παρακολουθήσει τη γαλλική εθνική παρέλαση.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Περιθωριοποιημένη η Ελλάδα, απλός παρατηρητής των εξελίξεων

Η Ρένα Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει την κυβέρνηση, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει περιθωριοποιηθεί σε ρόλο παρατηρητή, ενώ η Τουρκία ενισχύει τη θέση της στο NATO και διεκδικεί στρατηγικά οφέλη σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.