ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μακρόν, Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης
Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση ηγετών με εθνικές σημαίες.

Μητσοτάκης, Μακρόν και Χριστοδουλίδης ζήτησαν αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Στη συνάντηση Μητσοτάκη, Χριστοδουλίδη και Μακρόν συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Τονίστηκε η ανάγκη για αποκλιμάκωση και στηρίχθηκε η κυβέρνηση του Λιβάνου, με έμφαση στην αποτροπή μεγάλης επιχείρησης στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και στη Μέση Ανατολή.

Οι τρεις ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή. Ειδικότερα για τον Λίβανο, επανέλαβαν την ισχυρή στήριξή τους προς την κυβέρνηση της χώρας και τόνισαν τη σημασία αποφυγής μιας ευρείας και παρατεταμένης στρατιωτικής επιχείρησης στο έδαφός του.

Παράλληλα, εκφράστηκε το έντονο ενδιαφέρον των τριών ηγετών για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, περιοχή στρατηγικής σημασίας για τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές και το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη αποφυγής αστάθειας στην παγκόσμια οικονομία, λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος στις διεθνείς αγορές.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να παραμείνει σε εγρήγορση και να προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα και την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρόν, Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Πιο ενεργή ΕΕ στην περιοχή - Μακρόν: Στήριξη Κύπρου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε Μητσοτάκη και Μακρόν για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι Ελλάδα, Γαλλία και Κύπρος διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, υπογραμμίζοντας την έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Μακρόν, Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη ολοκληρώθηκε στην Πάφο

Ολοκληρώθηκε η τριμερής Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη, ενώ οι τρεις ηγέτες επισκέφθηκαν το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και χαιρέτησαν τους χειριστές των αντιπυραυλικών Mistral.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Μακρόν-Μητσοτάκη-Μελόνι για συντονισμό δράσεων στην Αν. Μεσόγειο

Ο Μακρόν επικοινώνησε με Μελόνι και Μητσοτάκη για συντονισμό στην αποστολή στρατιωτικών μέσων στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ρομπέρτα Μέτσολα ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μέτσολα στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο για το τουρκολυβικό μνημόνιο

Η Ρομπέρτα Μέτσολα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το τουρκολιβυκό μνημόνιο εξέφρασε τη στήριξη και αλληλεγγύη της σε Ελλάδα και Κύπρο, αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες τους για το ζήτημα.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Γεραπετρίτη-Κόμπου για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Κόμπο, με κύριο θέμα το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τους κινδύνους για ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως γνωστοποίησε το ΥΠΕΞ.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ελλάδα-Κύπρος άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας Βασίλη Πάλμα στην Αθήνα, εκφράζοντας θλίψη για την απώλεια δύο αεροπόρων και τονίζοντας τη στενή σχέση Ελλάδας-Κύπρου ως αδελφών λαών σε δύσκολες στιγμές.