ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο Ευρωκοινοβούλιο το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα μετά από αίτημα του Μανιάτη

Το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 11 Μαρτίου, μετά από αίτημα του Γ. Μανιάτη. Αφορμή η απόφαση για το Predator και η διερεύνηση νέων υπόπτων.

Το ζήτημα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στο Στρασβούργο, έπειτα από αίτημα του επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αντιπροέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Γιάννη Μανιάτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Μανιάτη, η συζήτηση εντάσσεται «σε συνέχεια της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «όπως διαφάνηκε από το δικαστήριο, υπήρξε άμεση σχέση των κατηγορουμένων για τη χρήση του Predator με την ΕΥΠ και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Παράλληλα, τονίζει πως η απόφαση του δικαστηρίου «ανοίγει ξανά την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς ζητά από την Εισαγγελία τη διερεύνηση νέων υπόπτων, καθώς και αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της κατασκοπείας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης κατά ΠΑΣΟΚ: Θεσμικό κατάντημα η στάση για Παπανδρέου

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «θεσμικό κατάντημα» σχετικά με την ανανέωση της θητείας της Πόπης Παπανδρέου στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, κάνοντας λόγο για παρέμβαση στις αρμοδιότητες του Αρείου Πάγου.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολομέλεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Χωρίς στήριξη της Κομισιόν στις καταγγελίες ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, με έντονες αντιπαραθέσεις. Αναγνωρίστηκαν μεταρρυθμίσεις και πρόοδος της χώρας από την Επιτροπή και σχετική έκθεση.
Μανιάτης ομιλία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η συζήτηση για το Predator

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στο Στρασβούργο, συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, μετά από αίτημα Μανιάτη. Το ΠΑΣΟΚ το συνδέει με την υπόθεση Predator.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Ήρθε η ώρα για νέα ευρωπαϊκή στάση απέναντι στην Τουρκία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ηγηθεί νέας ευρωπαϊκής πολιτικής κατά της Τουρκίας, ενώ σημείωσε πως οι τουρκικές θέσεις παραμένουν ίδιες. Αναφέρθηκε και στα κόκκινα δάνεια, ζητώντας δίκαιη μεταχείριση για τους δανειολήπτες.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η υπόθεση υποκλοπών ανοιχτή – Συνεχίζω τον αγώνα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως η υπόθεση των υποκλοπών θα κλείσει μόνο όταν δικαστούν οι υπεύθυνοι και τόνισε ότι αναμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε τη σημασία της συνέπειας λόγων και πράξεων.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάκης Αρναούτογλου: Δύο χρόνια δράσης στην Ευρωβουλή

Ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου παρουσίασε τον απολογισμό της θητείας του: 108 γραπτές ερωτήσεις, 237 παρεμβάσεις, μία έκθεση, τρεις γνωμοδοτήσεις και τουλάχιστον 80 τροπολογίες για ΚΑΠ και αγορά, καλύπτοντας σειρά θεμάτων.