ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο

Μνημόνιο συνεργασίας Ενιαίας Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων με Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η ΕΑΔΗΣΥ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς ανταλλαγής τεχνογνωσίας, κοινών δράσεων και συντονισμού για θέματα δημοσίων συμβάσεων και ανταγωνισμού.

Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) και η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, ενισχύοντας περαιτέρω τη θεσμική τους σύμπραξη.

Το μνημόνιο υπέγραψαν η πρόεδρος της ΕΑΔΗΣΥ, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, και η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Αϊριν (Ειρήνη) Σαρπ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία στοχεύει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο ανεξάρτητων Αρχών στους τομείς της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, της ανάπτυξης κοινών δράσεων και εργαλείων, καθώς και του συντονισμού σε ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού και του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων.

Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη πρόληψη και εντοπισμό πρακτικών που νοθεύουν διαγωνιστικές διαδικασίες, στη διασφάλιση της διαφάνειας και της ορθής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, αλλά και στη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η υπογραφή του μνημονίου θεωρείται σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου συνεργασίας δύο Αρχών που έχουν καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας των δημοσίων συμβάσεων και της αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεκινά ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ με έργο 39,8 εκατ. ευρώ

Επιλέχθηκε η κοινοπραξία "Nova ICT - nvisionist" για την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΑΑΔΕ, έργο ύψους 39,8 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ ως σημαντικό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.
Ψηφιακή πλατφόρμα πληκτρολόγιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απλοποιείται η καταχώριση ληξιαρχικών πράξεων για Έλληνες εξωτερικού

Η διαδικασία καταχώρισης ληξιαρχικών γεγονότων Ελλήνων του εξωτερικού απλοποιείται και γίνεται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας του Ειδικού Ληξιαρχείου, έπειτα από προέγκριση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ξανά διαθέσιμο το ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις από παραγωγούς

Ξεκίνησε ξανά η υποβολή της ΕΑΕ 2025, δίνοντας τη δυνατότητα σε δικαιούχους να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν στοιχεία έως 7/9/2026. Δυνατότητα επικαιροποίησης δεδομένων και διορθώσεων στα παραστατικά για συνδεδεμένες ενισχύσεις.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ανεκμετάλλευτα 800 εκατ. για ενέργεια, καλύπτονται με εθνικά

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλύπτει αποτυχίες στην ενέργεια με εθνικούς πόρους, ενώ πόροι της ΕΕ έμειναν αναξιοποίητοι, και άσκησε κριτική για την έλλειψη προετοιμασίας και πρόληψης σε πυρκαγιές.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρ. Παρασύρης: Η κυβέρνηση μεταθέτει το κόστος ρήτρας στους πολίτες

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης του ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στην κυβέρνηση σοβαρές αστοχίες στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων για ενεργειακά έργα, επισημαίνοντας πως ζητείται τώρα ξόδεμα άνω του 1 δισ. ευρώ από εθνικούς πόρους λόγω αποτυχίας απορρόφησης.