ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
Ο Θανάσης Κοντογεωργής σε επίσημο περιβάλλον, με κουστούμι και χαμόγελο.

Περιοδεία Θ. Κοντογεώργη σε Κοζάνη, Φλώρινα και Γρεβενά με κυβερνητικό κλιμάκιο

Ο Θ. Κοντογεώργης θα επισκεφθεί τη Δυτική Μακεδονία για την παρακολούθηση Τοπικών Σχεδίων Ανάπτυξης. Στις 2/3/2026 θα βρεθεί στα Γρεβενά και στις 3/3/2026 στη Φλώρινα, μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο και τοπικούς παράγοντες.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης ξεκινά σειρά επισκέψεων στη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης και παρακολούθησης των Τοπικών Σχεδίων Ανάπτυξης της περιοχής. Οι επισκέψεις εντάσσονται στη στρατηγική της κυβέρνησης για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης μέσω διυπουργικού συντονισμού, με στόχο την επιτάχυνση έργων και πολιτικών.

Τη Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2026, ο κ. Κοντογεώργης θα επισκεφθεί τα Γρεβενά, συνοδευόμενος από τον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδα Καλλίρη, και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Σταυρόπουλο.

Επισκέψεις σε Φλώρινα και Αμύνταιο

Την Τρίτη, 3 Μαρτίου 2026, κυβερνητικό κλιμάκιο με τους Θανάση Κοντογεώργη, υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Κώστα Κατσαφάδο, υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Λαμπρόπουλο, υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, και Πελοπίδα Καλλίρη, διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, θα βρεθεί στη Φλώρινα.

Το κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τον βουλευτή Φλώρινας, Σταύρο Παπασωτηρίου, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αμυνταίου. Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Φλώρινας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Αθανάσιο Τάσκα, τους δημάρχους Φλώρινας, Βασίλειο Γιαννάκη, Πρεσπών, Γεώργιο Στεργίου, και Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, καθώς και την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Βαλίνα Ρόζα.

Μετά τη συνάντηση θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. Στις 18:00, στο Επιμελητήριο Φλώρινας, ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΔΑΜ θα παρουσιάσει τη «νέα στοχευμένη δράση χρηματοδότησης για μικρής κλίμακας επενδυτικά σχέδια προς τα μέλη του επιμελητηρίου».

Συναντήσεις στην Κοζάνη και παρουσίαση νέων δράσεων

Την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2026, κυβερνητικό κλιμάκιο με τους Νίκο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θανάση Κοντογεώργη, υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Νίκο Τσάφο, υφυπουργό Ενέργειας, Νίκο Μηλαπίδη, γενικό γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων, και Πελοπίδα Καλλίρη, διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, θα επισκεφθεί την Κοζάνη.

Το κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τους βουλευτές Κοζάνης, Στάθη Κωνσταντινίδη και Μιχάλη Παπαδόπουλο, θα έχει συνάντηση στις 10:00 στην Περιφέρεια με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.

Στις 18:00, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΔΑΜ θα παρουσιάσουν τη «νέα στοχευμένη δράση χρηματοδότησης για μικρής κλίμακας επενδυτικά σχέδια» προς τα μέλη του επιμελητηρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατασκευαστικό έργο εργοτάξιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογράφηκε σύμβαση για έργα στη συνοριακή δίοδο Λαιμού Πρεσπών

Υπογράφηκε η σύμβαση για νέα κτιριακά έργα στη συνοριακή διέλευση Λαιμού Πρεσπών, προϋπολογισμού 6,25 εκατ. ευρώ, που θα διευκολύνουν τον έλεγχο οχημάτων και επιβατών, στο πλαίσιο επαναλειτουργίας της διάβασης.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πέτη Πέρκα νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς

Η Πέτη Πέρκα, βουλευτής Φλώρινας, αναλαμβάνει Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, διαδεχόμενη τον Αλέξη Χαρίτση, με στόχο μια δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Κακλαμάνη για τον θάνατο του Νικολάου Κορτσάρη

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Νίκου Κορτσάρη, υπογραμμίζοντας το ήθος, την ευσυνειδησία και τη σημαντική του προσφορά ως βουλευτής και γιατρός στη Φλώρινα.