ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Ελληνικού κοινοβουλίου, με βουλευτές και προεδρείο σε δράση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιμένει στη συγκάλυψη στη Βουλή

Κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ ότι το Μαξίμου μεθοδεύει συγκάλυψη, αφού η ΝΔ κλείνει την Εξεταστική χωρίς να έχουν εξεταστεί σημαντικοί μάρτυρες, παρά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για παράταση και περαιτέρω έρευνα.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου ότι «έχει αποφασίσει να πάει μέχρι τέλους το σχέδιο συγκάλυψης», υποστηρίζοντας πως «παρά το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για παράταση της Εξεταστικής, η ΝΔ αποφάσισε να κλείσει τις εργασίες της, χωρίς να έχουν εξεταστεί κρίσιμοι μάρτυρες και όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση «μεθοδεύει τη συσκότιση του σκανδάλου, απαξιώνοντας τη Βουλή, με προφανή στόχο να “ξεμπερδεύει” όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Βασίλης Κόκκαλης, επισήμανε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστούν οι εργασίες της Επιτροπής». Τόνισε επίσης πως «σε όλη τη διάρκεια της Εξεταστικής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει αιτήματα για κλήτευση κρίσιμων μαρτύρων και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων, αιτήματα τα οποία αρνήθηκε επίμονα η “γαλάζια” πλειοψηφία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Η μονιμότητα διασφαλίζει την ανεξαρτησία των υπαλλήλων

Ο Θ. Ξανθόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε casus belli για την κοινωνία την πρόταση της ΝΔ για αλλαγή της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας πως η μονιμότητα εξασφαλίζει ανεξαρτησία και ποιότητα στο δημόσιο.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή απειλεί το πολίτευμα

Ο Θ. Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή ως μετάλλαξη του κοινοβουλευτικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί σε αναστολή και ακύρωση της λαϊκής εντολής.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Όχι στη δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου από την πίσω πόρτα

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος τόνισε πως η Αριστερά αντιτίθεται στην ατομική τρομοκρατία και κάθε επίθεση σε αθώους. Καταδικάζει την επίθεση σε στελέχη της ΝΔ και ζητά από την κυβέρνηση να βρει και να προσαγάγει τους δράστες στη δικαιοσύνη.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος: Η Βουλή πρέπει να έχει ρόλο στην αναθεώρηση του άρθρου 86

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αναθεώρηση του άρθρου 86 ώστε οι υποθέσεις υπουργών να ξεκινούν από τη Βουλή και να εξετάζονται από δικαστές, απορρίπτοντας την πρόταση της ΝΔ που μειώνει τον ρόλο της Βουλής στον έλεγχο κυβερνητικών ευθυνών.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί προσχηματικά τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χρησιμοποιεί τη συνταγματική αναθεώρηση για μικροκομματικά συμφέροντα, επισημαίνοντας πως η πρόταση για εξαετή θητεία ΠτΔ υποβαθμίζει τον θεσμό.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ξανθόπουλος: Υποστηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο στη Βουλή

Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, επέκρινε έντονα την πρόταση της ΝΔ για αναθεώρηση του άρθρου 16, σημειώνοντας αρνητικά παραδείγματα από ιδιωτικά πανεπιστήμια και τόνισε τη διαφορά δημόσιου και κρατικού πανεπιστημίου.