Με αιχμηρή τοποθέτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό και ανεπάρκεια» που χαρακτηρίζουν την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σε έναν νομό πλημμυρισμένο, σε μία περιοχή που πλήττεται από πυρκαγιές, πλημμύρες, ζωονόσους, καταστροφές, ερήμωση, υποανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μη μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων του ακριτικού νομού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής Έβρου το 2023, «για άλλη μια φορά έδειξε την αδιαφορία και την άγνοιά του για τα ζητήματα του Έβρου».
Η ανακοίνωση επισημαίνει πως «είναι εμπαιγμός να μιλάς για τετραετή διακρατική συμφωνία διαχείρισης υδάτων του Άρδα, ενώ αναφέρεσαι σε μία κοινή δήλωση που δεν φέρει δεσμεύσεις». Επιπλέον, χαρακτηρίζει εμπαιγμό το γεγονός ότι τα έργα που εξαγγέλλονται δεν στοχεύουν στην προστασία των οικισμών και των καλλιεργειών από τις πλημμύρες, αλλά στη διασφάλιση επάρκειας νερού το καλοκαίρι.
«Είναι εμπαιγμός να μιλάς για ασφάλεια, ενώ εκκενώνονται οικισμοί, χάνονται καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις, σπίτια και περιουσίες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι «είναι εμπαιγμός να υπόσχεσαι έργα και επιπλέον χρήματα, αντί να απολογηθείς για την ανεπάρκειά σου και την ανικανότητά σου να υλοποιήσεις έστω κι ένα έργο».
Ακόμη, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «εμπαιγμό» αναφορικά με το κλείσιμο ή την υποβάθμιση δημόσιων υπηρεσιών, όπως ΕΛΤΑ, νοσοκομεία και σχολεία, την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλά για ανάπτυξη. Παράλληλα, κατηγορείται η κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τον Έβρο για να επαναφέρει το «συντηρητικό αφήγημα» περί ασφάλειας από τον εξωτερικό εχθρό.
Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως «ο Έβρος δεν μπορεί να είναι φόντο για επικοινωνιακές φιέστες και μικροκομματική προπαγάνδα».