ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Φώτο: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης στον Έβρο: 30 εκατ. ευρώ για ανασυγκρότηση πληγεισών περιοχών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε πληγείσες από πλημμύρες περιοχές του βόρειου Έβρου, όπου ενημερώθηκε από τοπικούς φορείς για την κατάσταση και συζήτησε έργα αποκατάστασης και άμεσα μέτρα στήριξης.

Περιοχές του βόρειου Έβρου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και τα έργα αποκατάστασης. 

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, καθώς και οι δήμαρχοι Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί δύο βασικά ζητήματα: την αποκατάσταση των ζημιών και τη διαχείριση των υδάτων. 

Όπως ανέφερε, «έχουμε ουσιαστικά συμφωνήσει με τη Βουλγαρία, ώστε να έχουμε ένα “παράθυρο” τετραετίας με εγγυημένες ποσότητες νερού όσον αφορά στο πότισμα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση έργων υποδομής για τη διασφάλιση επάρκειας νερού κατά τους θερινούς μήνες, ώστε η περιοχή να μην εξαρτάται πλήρως από τις ροές του ποταμού. 

«Έχουμε τέσσερα χρόνια για να τα κάνουμε αυτά τα έργα... τώρα έχει έρθει η ώρα να τα κάνουμε», σημείωσε, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τη χρηματοδότηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του Έβρου στα 30 εκατ. ευρώ.

Στήριξη στον πρωτογενή τομέα

Κατά την επίσκεψή του στις Φέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με αγρότες και συζήτησε μαζί τους τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας εξαιτίας της ανομβρίας, των πυρκαγιών, των πλημμυρών και των ζωονόσων. 

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της ελληνικής κτηνοτροφίας, επισημαίνοντας τη σημασία της συμφωνίας με τη Βουλγαρία για την αξιοποίηση των υδάτων του Άρδα.

Αναφερόμενος στη μετάπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, σημείωσε: «Κάνουμε μία μεγάλη και δύσκολη μετάπτωση, αυτό που έγινε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ήταν εύκολο... Θα υπάρχει και του χρόνου στήριξη εφόσον χρειαστεί».

 Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ζωονόσων και την ανασύσταση των κοπαδιών.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «τα νερά για το καλοκαίρι και για τα επόμενα χρόνια είναι εξασφαλισμένα» και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παραμένει σε ανοιχτό διάλογο με τους τοπικούς φορείς για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής. 

«Ξέρετε πόσο έχουμε ασχοληθεί με τα θέματα του Έβρου. Στα πλαίσια του εφικτού μπορούμε και θα σας βοηθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρωθυπουργός Τακαΐτσι ανακοινώνει πακέτο στήριξης 117 δισ. ευρώ

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ανακοίνωσε νέο πακέτο στήριξης 117 δισ. ευρώ για τόνωση της οικονομίας, τονίζοντας ότι δεν θα ακολουθήσει λιτότητα, αλλά προορατικές πολιτικές για μείωση του δημόσιου χρέους και ενίσχυση της ανάπτυξης.
Λογότυπο Eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Ανάπτυξη και στήριξη της οικονομίας σύμφωνα με Ζανιά και Καραβία

Η ελληνική οικονομία ενισχύθηκε από τη χρηματοδότηση των τραπεζών, με αύξηση 7,9% στον ιδιωτικό τομέα και βελτίωση σε ρευστότητα και κερδοφορία. Οι τράπεζες αύξησαν τα μερίσματα, ενώ το RoE το 2025 έφτασε στο 12%, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο ΕΕ.
Κτίριο Χρηματιστηρίου Αθηνών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Αγγελόπουλος: Στόχος ένα νέο βιώσιμο επενδυτικό μοντέλο από το Υπερταμείο

Η Ελλάδα στοχεύει σε νέα φάση επενδυτικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας Ταμεία Ανάκαμψης και τον ρόλο του Growthfund. Επενδύει σε ώριμα έργα με τη στήριξη τραπεζών και εστιάζει σε βιώσιμο μοντέλο, προσελκύοντας ξένα κεφάλαια σε στρατηγικές περιοχές.
Γιώργος Χαντζηνικολάου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαντζηνικολάου: Οι τράπεζες έτοιμες να στηρίξουν την ανάπτυξη

O πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν κεφάλαια και ρευστότητα, όμως η πιστωτική επέκταση εξαρτάται από την αύξηση των επενδύσεων.