ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορίες κατά Γεωργιάδη και Καιρίδη για επαναφορά θεωρίας δύο άκρων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τη ΝΔ ότι επαναφέρει τη «θεωρία των δύο άκρων» μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από την Καισαριανή. Στο στόχαστρο Γεωργιάδης και Καιρίδης, με αιχμηρό ερώτημα για το 1944.

Σε σκληρή ανακοίνωση προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας την «ακροδεξιά της Νέας Δημοκρατίας» ότι «δεν άντεξε ούτε τρεις μέρες» μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών στην Καισαριανή, την Πρωτομαγιά του 1944.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «λίγη ώρα μετά την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Νίκαιας», ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, επανέφερε την «ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων», επιχειρώντας να εξισώσει τον κομμουνισμό με τον φασισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για «αθλιότητα» που στοχεύει στο «ξέπλυμα των νεοφασιστών και των νεοναζί» και στην «αναθεώρηση της ιστορίας». 

Όπως αναφέρει, τη στάση αυτή έσπευσε να υπερασπιστεί «με προθυμία» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος, παρότι ρωτήθηκε επανειλημμένως αν αποδοκιμάζει τη θεωρία των δύο άκρων, «όχι μόνο δεν πήρε αποστάσεις αλλά την υιοθέτησε».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει με το ερώτημα: «Αλήθεια, κύριε Γεωργιάδη και κύριε Καιρίδη, στην Καισαριανή το '44 οι εκτελεστές ήταν το ίδιο με τους εκτελεσμένους;».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η πνευματική κληρονομιά του Ράμφου μένει ζωντανή

Ο Κωστής Χατζηδάκης αποχαιρετά τον Στέλιο Ράμφο, αναδεικνύοντας τη συμβολή του στη σύγχρονη σκέψη και θυμίζοντας την ιδιαίτερη παρέμβασή του στο συνέδριο της ΝΔ το 2017. Στέλνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Η ΔΕΘ δεν είναι παροχολογική, επιστρέφουμε δίκαια μέρισμα

Ο υφυπουργός Θ. Κοντογεώργης τόνισε στο ΕΡΤnews την αύξηση τουριστικών εσόδων και αφίξεων το πρώτο πεντάμηνο του έτους. Για τη ΔΕΘ, ανέφερε πως αποτελεί ορόσημο για την οικονομική πολιτική και τη δίκαιη διανομή της ανάπτυξης.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τα επιχειρήματα του κ. Σκέρτσου αναιρούνται διαρκώς

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Σκέρτσο για αλαζονεία και άστοχες δηλώσεις που προκαλούν δυσαρέσκεια, υποστηρίζοντας ότι αγνοεί την πραγματικότητα της ακρίβειας και της μείωσης εισοδήματος που αναδεικνύει και ο ΟΟΣΑ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι υποκλοπές είναι ζήτημα δημοκρατίας και δικαίου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου για συγκάλυψη του σκανδάλου παρακολουθήσεων και τη χρονική συγκυρία της απόφασης, τονίζοντας πως οι δημοκρατικές δυνάμεις δεν θα σταματήσουν να παλεύουν για τη δικαιοσύνη.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Πρώτα οι αποζημιώσεις και η αποκατάσταση των πυρόπληκτων

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, μίλησε στην ΕΡΤ3 για τις πυρκαγιές, τα αντιπλημμυρικά έργα, τις αποζημιώσεις, τη στήριξη μέσω MyAgro και τις πιθανές πολιτικές συνεργασίες, τονίζοντας πως η κλιματική κρίση είναι πραγματική.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μπελέρης ρωτά την Κομισιόν για Ευρωπαϊκό Ταμείο Φυσικών Καταστροφών

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντης Μπελέρης ζητά από την Κομισιόν νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, με ανεξάρτητο προϋπολογισμό, λόγω της ανεπάρκειας χρηματοδότησης του υπάρχοντος Ταμείου Αλληλεγγύης.