ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ξέπλυμα χρήματος σύμβολα

Αρχή Μαύρου Χρήματος: Νέα στοιχεία για απόκρυψη 8 εκατ. στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος εντόπισε απόκρυψη 8 εκατ. ευρώ από τον Μύρωνα Χιλετζάκη και 2,5 εκατ. ευρώ από τη σύζυγό του. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, υπό τον επικεφαλής της πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, εντόπισε νέα στοιχεία που συνδέονται με την απόκρυψη εκατομμυρίων ευρώ από τον γνωστό συνδικαλιστή της Κρήτης Μύρωνα Χιλετζάκη, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και από τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Αρχής, ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων του κατηγορούμενου για την τετραετία 2019-2023 αποκάλυψε ότι είτε δεν υπέβαλε δηλώσεις πόθεν έσχες είτε υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις. Η συνολική αξία της περιουσίας που φέρεται να απέκρυψε ανέρχεται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σε καθεστώς ελέγχου τέθηκαν και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του συνδικαλιστή. Όπως προέκυψε από την έρευνα, για δύο έτη η αξία της περιουσίας που φέρεται να απέκρυψε ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής διαβιβάστηκε από τον επικεφαλής της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου να κινηθεί η ποινική διαδικασία της υπόθεσης. 

Παράλληλα, ο φάκελος θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό προστίμων που σχετίζονται με τα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία των δύο εμπλεκομένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατηγορούμενοι Κρητικοί στον Ευρωπαίο Ανακριτή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Την Τρίτη αρχίζουν οι απολογίες των Κρητικών κατηγορούμενων για εγκληματική οργάνωση με παράνομους στόχους επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι απολογίες θα ολοκληρωθούν μέχρι την Πέμπτη, με διώξεις για επτά κακουργήματα.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κατηγορίες της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για επτά κακουργήματα κατά μελών εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη που λάμβαναν παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, κατηγορώντας τους για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακιστέος o ένας λογιστής για τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η απολογητική διαδικασία για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων στην Κρήτη με την προφυλάκιση ενός από τα δύο αδέλφια-λογιστές, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Λάουρα Κοβέσι πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι συλληφθέντες για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Την έρευνα για το κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ με επίκεντρο την Κρήτη αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. 22 συλληφθέντες οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης, με τη ζημιά να ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.
ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι νέοι συλληφθέντες για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Αθήνας θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από επιχείρηση του Τμήματος Εγκλήματος Κρήτης σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι. Μπλέκονται 20 άτομα, μεταξύ τους και λογιστές.