ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
αγροτική διαμαρτυρία Αθήνα
Φώτο: SOOC

Αγρότες στο Σύνταγμα: Συλλαλητήριο με πάνω από 1.000 συμμετέχοντες και 40 τρακτέρ

Με περισσότερους από 1.000 αγρότες και πάνω από 40 τρακτέρ στο Σύνταγμα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για στήριξη της παραγωγής, κάνοντας λόγο για πολιτική που «ερημώνει την ύπαιθρο».

Με έντονη παρουσία και συνθήματα για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από χίλιοι συμμετέχοντες και πάνω από σαράντα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε πως «η κυβέρνηση έχει τον δημοσιονομικό χώρο αλλά δεν έχει την πολιτική βούληση και θέλει να μας σπρώξει έξω από την παραγωγή».

Ο ίδιος τόνισε ότι οι αγρότες δίνουν μάχη για να παραμείνουν στα χωριά και στις καλλιέργειές τους, επισημαίνοντας πως «εμείς προσπαθούμε να παραμείνουμε στα χωριά μας, στις καλλιέργειές μας για να παράγουμε ποιοτικά τρόφιμα, τα οποία τα πουλάμε φθηνά και φτάνουν στο τραπέζι πανάκριβα».

Υπογράμμισε ότι ο αγώνας των αγροτών θα συνεχιστεί, καθώς «είναι ένας διαρκής αγώνας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας».

 Κατά τον ίδιο, η ικανοποίηση των αιτημάτων δεν είναι θέμα χρόνου αλλά «ζήτημα πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης η οποία αυτή τη στιγμή μας σπρώχνει έξω από την παραγωγή και ερημώνει την ύπαιθρο».

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλος» και προειδοποίησε ότι «η κυβέρνηση θα μας έχει πάντα απέναντί της όσο δεν αλλάζει πολιτική, όσο δεν εφαρμόζει μια πολιτική που να κρατάει την ύπαιθρο ζωντανή».

«Τα μπλόκα θα ξαναστηθούν εάν δεν λυθούν τα προβλήματά μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του μπλόκου του Προμαχώνα, Γιάννη Τουρτούρα, ο οποίος ανέφερε: «Εμείς στον Προμαχώνα είπαμε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί. Και θα συνεχιστεί μέχρι να κερδίσουμε».

Ανάλογες θέσεις εξέφρασε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών, Λάζαρος Ουζουνίδης, σημειώνοντας πως «μπορεί τα μπλόκα να σταμάτησαν αλλά ο αγώνας συνεχίζεται και για αυτό εμείς είμαστε εδώ». 

Κατέληξε λέγοντας ότι «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και έχουμε χορτάσει λόγια και είναι καιρός να γίνουν πράξεις, για αυτό είμαστε εδώ».

Παρουσίες από τον πολιτικό χώρο

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής Ρεθύμνης και υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μανόλης Χνάρης, καθώς και εκπρόσωποι του συνεταιριστικού κινήματος της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Εκπροσωπούμε τους τίμιους αγρότες, όχι συμφέροντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλευρό των τίμιων αγροτών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνότερο αγροτικό πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα, όπως δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος από το συλλαλητήριο.
αγροτική διαμαρτυρία Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες στο Σύνταγμα: 44 τρακτέρ και μαζική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στο Σύνταγμα, με 44 τρακτέρ και πάνω από 1.000 αγρότες και κτηνοτρόφους, κατά την Αστυνομία. Ζητούν μέτρα για κόστος παραγωγής, τιμές, ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες και 70 τρακτέρ στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο των Μπλόκων

Γύρω στα 70 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για προγραμματισμένη κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων. Θα παραμείνουν όλη τη νύχτα, με αποχώρηση το μεσημέρι του Σαββάτου.
Τρακτέρ με ελληνική σημαία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα με 44 τρακτέρ καθοδόν για το Σύνταγμα

Κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας λόγω της συγκέντρωσης αγροτών στο Σύνταγμα. Περίπου 600 αγρότες και τρακτέρ βρίσκονται στο σημείο, ενώ η κεντρική διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για τις 4 μμ απέναντι από τη Βουλή.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μαζική συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο 13/2 στο Σύνταγμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των αγροτών την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 16:00 στο Σύνταγμα, στηρίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στο υψηλό κόστος παραγωγής και την απουσία στήριξης από την κυβέρνηση.