ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
αγροτική διαμαρτυρία Αθήνα
Φώτο: SOOC

Αγρότες στο Σύνταγμα: 44 τρακτέρ και μαζική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στο Σύνταγμα, με 44 τρακτέρ και πάνω από 1.000 αγρότες και κτηνοτρόφους, κατά την Αστυνομία. Ζητούν μέτρα για κόστος παραγωγής, τιμές, ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έξω από τη Βουλή το συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με μαζική συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη τη χώρα.

Περίπου 44 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας περισσότεροι από χίλιοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και περίπου 200 αγρότες από τα Χανιά, οι οποίοι ταξίδεψαν με λεωφορεία και πλοίο προς την Αθήνα.

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός της κινητοποίησης, τα τρακτέρ θα παραμείνουν σταθμευμένα στην πλατεία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και αναμένεται να αποχωρήσουν συντεταγμένα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται το υψηλό κόστος παραγωγής, οι εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η πλήρης καταβολή των αποζημιώσεων. 

Οι αγρότες υπογραμμίζουν ότι τα ζητήματα αυτά έχουν τεθεί ήδη στις συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει μέχρι στιγμής εξέλιξη που να τους ικανοποιεί.

Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται επίσης σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες και 70 τρακτέρ στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο των Μπλόκων

Γύρω στα 70 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για προγραμματισμένη κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων. Θα παραμείνουν όλη τη νύχτα, με αποχώρηση το μεσημέρι του Σαββάτου.
αγροτική διαμαρτυρία Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες στο Σύνταγμα: Συλλαλητήριο με πάνω από 1.000 συμμετέχοντες και 40 τρακτέρ

Με περισσότερους από 1.000 αγρότες και πάνω από 40 τρακτέρ στο Σύνταγμα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για στήριξη της παραγωγής, κάνοντας λόγο για πολιτική που «ερημώνει την ύπαιθρο».
Τρακτέρ με ελληνική σημαία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα με 44 τρακτέρ καθοδόν για το Σύνταγμα

Κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας λόγω της συγκέντρωσης αγροτών στο Σύνταγμα. Περίπου 600 αγρότες και τρακτέρ βρίσκονται στο σημείο, ενώ η κεντρική διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για τις 4 μμ απέναντι από τη Βουλή.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκαλης: Διάλογος μετά το «ψαλίδι» 400 εκατ. ευρώ για τους αγρότες

Ο Βασίλης Κόκκαλης άσκησε έντονη κριτική στη Βουλή για περικοπές 400 εκατ. ευρώ, καθυστερήσεις πληρωμών, προβλήματα σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ, προειδοποιώντας για σοβαρό πλήγμα στους παραγωγούς.