ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
Η Αλεξάνδρα Σδούκου μιλά για θέματα ενέργειας σε δημόσια εκδήλωση.

Σδούκου: Κριτική σε Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου για τοξικότητα και εντάσεις

Η Αλεξάνδρα Σδούκου αναφέρθηκε στις Συλλογικές Συμβάσεις, την ένταση στη Βουλή και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις τηρούνται και ο διάλογος κυβέρνησης-αγροτών συνεχίζεται.

Για το νομοσχέδιο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις αγροτικές κινητοποιήσεις και το πολιτικό κλίμα στη Βουλή μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου, σε συνεντεύξεις της στην ΕΡΤNews και στη Ναυτεμπορική TV.

Αγροτικές κινητοποιήσεις και δημοσιονομικά περιθώρια

Αναφερόμενη στις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κ. Σδούκου τόνισε ότι «τα δημοσιονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα και ειπώθηκαν ξεκάθαρα στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες».

Όπως εξήγησε, «έχουν εξοικονομηθεί 160 εκατομμύρια ευρώ από τον νέο τρόπο κατανομής των κονδυλίων και αυτά θα κατευθυνθούν σε κατηγορίες που έχουν πραγματικά πληγεί, κυρίως στους κτηνοτρόφους, αλλά και σε σιτοπαραγωγούς και βαμβακοπαραγωγούς».

 Υπογράμμισε ότι «όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση τα δρομολογεί για να τεθούν σε ισχύ», προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά όρια στην παρούσα φάση».

Η εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε ότι στο Υπουργείο συνεχίζονται καθημερινά οι συναντήσεις και πραγματοποιούνται τεχνικές συζητήσεις για τοπικά αιτήματα. «Σε κάθε περιοχή υπάρχουν διαφορετικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου που πρέπει να αντιμετωπίζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε πως «είναι δικαίωμα κάθε κοινωνικής ομάδας να διαμαρτύρεται, ιδίως όταν αυτό δεν γίνεται με τον τρόπο που είδαμε το προηγούμενο διάστημα».

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αντιπαράθεση στη Βουλή

Για το νομοσχέδιο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κ. Σδούκου δήλωσε ότι «θα περίμενα την ώρα που συζητείται αυτό το πάρα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό νομοσχέδιο να ακουστούν τα θετικά του και η κριτική της αντιπολίτευσης. Όμως, για άλλη μια φορά, επικράτησαν οι κραυγές και η τοξικότητα».

Τόνισε πως «για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότες και εργαζόμενους να καθορίζουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, περισσότερα πλεονεκτήματα για τους εργαζόμενους, μέσα από συμφωνίες που οι ίδιοι διαμορφώνουν».

 Απαντώντας σε αναφορές περί «13ωρου», σημείωσε ότι «δεν μπορεί να συζητούμε ένα πλαίσιο που ενισχύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να αναπαράγουμε συνθήματα που δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενο του νόμου».

Η πολιτική αντιπαράθεση και η τοξικότητα στη Βουλή

Η κ. Σδούκου χαρακτήρισε το κλίμα στη Βουλή προβληματικό για τη δημοκρατική λειτουργία, επισημαίνοντας ότι «είμαι νέα στην πολιτική και μου είναι αδιανόητο αυτό που παρακολουθώ. Περιμένω να ακούσω επιχειρήματα και αντ’ αυτού ακούμε ύβρεις και χαρακτηρισμούς».

Αναφέρθηκε ειδικά στη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι «η τοξικότητα της υπερβαίνει κάθε όριο και αφορά όλα τα κόμματα». Όπως είπε, «στην πολιτική υπάρχουν όρια και αντοχές· δεν γίνεται κάθε μέρα να υπάρχει νέο επεισόδιο. Μιλώντας ανθρώπινα, το ποτήρι ξεχειλίζει».

Πρόσθεσε ότι «η πολιτική θέλει επιχειρήματα, σοβαρότητα και σχέδιο. Δεν μπορεί να μετατρέπεται η Βουλή σε σκηνικό για τα social media». Αναφερόμενη στο κοινό που αποδέχεται τέτοιες συμπεριφορές, σημείωσε ότι «με τον κόσμο της οργής πρέπει να μιλήσουμε με πολιτικές και αποτελέσματα».

Αναφορές στη συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα και στον Αλέξη Τσίπρα

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, η κ. Σδούκου ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει και τα γεγονότα και την αλήθεια». Όπως είπε, «μας θύμισε ο κ. Στουρνάρας πολλά από όσα συνέβησαν τότε».

Επισήμανε ότι «μας είπε και για μια υπόθεση που δεν έχει φωτιστεί επαρκώς, όταν με την ιδιότητα της εποπτικής αρχής αρνήθηκε να δεχτεί τη διοίκηση που επιθυμούσε ο κ. Τσίπρας για την Τράπεζα Αττικής και την επόμενη μέρα έγινε έφοδος στη δουλειά της συζύγου του από το ΣΔΟΕ και την οικονομική αστυνομία».

Καταλήγοντας, η κ. Σδούκου σχολίασε ότι «ο κ. Τσίπρας επιχειρεί ένα πολιτικό comeback, μιλάει για δικαιοσύνη, κάθαρση και ηθική, αλλά αποφεύγει να αναφερθεί στα γεγονότα που, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, στοίχισαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια στη χώρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις για τη στήριξη της κυβέρνησης στις δηλώσεις Αλεξοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση για υπεράσπιση των δηλώσεων της Χρ. Αλεξοπούλου περί «τζάμπα», κάνοντας λόγο για ειρωνεία απέναντι σε χαμηλόμισθους και απώλεια μέτρου από τη ΝΔ.
Σοφία Βούλτεψη στο Κοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Μητσοτάκης να διαγράψει άμεσα τη Βουλευτή Σοφία Βούλτεψη

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητά από τον Πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή της Σοφίας Βούλτεψη, καταγγέλλοντας τις επιθέσεις της κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι και του θεσμού της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα ο Μητσοτάκης

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για αποτυχία στην εξωτερική πολιτική, αδράνεια απέναντι στην ακρίβεια και λάθος χειρισμούς στη ΔΕΘ.
Γυναίκα σε εκδήλωση ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν νομοσχέδιο με κοινωνική συμφωνία

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε στη Βουλή τη σημασία του μέτρου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασκώντας κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή καταψήφισαν νομοσχέδιο που προέκυψε με σύμφωνη γνώμη όλων των Κοινωνικών Εταίρων.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση για αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, και επανέλαβε τη θέση του πως δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση για συνταγματική αναθεώρηση χωρίς σεβασμό στο Σύνταγμα από την κυβερνητική πλειοψηφία.