ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
κλειστό γυμναστήριο Εκάλη
Αεροφωτογραφία του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Εκάλη με φόντο την πόλη.

Ζάκυνθος: Εξαγγέλθηκε νέο κλειστό αθλητικό κέντρο από τον Γ. Βρούτση

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο, όπου ανακοίνωσε ανακατασκευή κερκίδας στο Δημοτικό Στάδιο και νέο κλειστό αθλητικό κέντρο, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Ζάκυνθος υποδέχθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση το μεσημέρι της Πέμπτης, σε επίσκεψη με ουσιαστικό χαρακτήρα, κατά την οποία ανακοινώθηκαν δύο σημαντικά έργα για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του νησιού.

Ο κ. Βρούτσης παρουσίασε την ανακατασκευή της κλειστής κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου, που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του 2018, καθώς και τη δημιουργία νέου κλειστού αθλητικού κέντρου, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η ενίσχυση του τοπικού αθλητισμού και η αναβάθμιση των υποδομών για τη νεολαία του νησιού.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, μεταξύ των οποίων οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας, Φανή Χαλκιά, Εύη Μωραΐτίδου και Μάγδα Γαζέα. Παρόντες στις επισκέψεις ήταν επίσης ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσιος Ακτύπης, ο Δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσης Πλέσσας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ζακύνθου Στυλιανός Γούλιαρης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παναγιώτης Δρόσος και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Αγαπητός Βίτσος.

Κατά την αυτοψία στο Δημοτικό Στάδιο και στην κλειστή κερκίδα, ο κ. Βρούτσης διαπίστωσε το μέγεθος των φθορών. Παράλληλα, ο Πύρρος Δήμας, επισκεπτόμενος το γυμναστήριο της ΑΓΕΖ, επισήμανε την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης του παλαιού εξοπλισμού, προκειμένου να εξασφαλιστούν ασφαλείς και σύγχρονες συνθήκες άθλησης.

Σε δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι η Ζάκυνθος, παρά τη μεγάλη αθλητική δραστηριότητα και τον αριθμό σωματείων, «είναι εκτός του αθλητικού χάρτη της χώρας» λόγω έλλειψης επαρκών υποδομών, επισημαίνοντας ότι η εικόνα αυτή «δεν τιμά τον αθλητισμό της χώρας».

Ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσιος Ακτύπης χαρακτήρισε την επίσκεψη «ουσιαστική» και εξέφρασε την προσδοκία το νησί να αποκτήσει τις υποδομές που αξίζει. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος σημείωσε ότι, παρά τη θέση της Ζακύνθου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, υστερεί σε αθλητικές εγκαταστάσεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της νεολαίας μέσω σύγχρονων υποδομών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

13 μετάλλια κέρδισαν οι Βουλγάρες στη ρυθμική στο Sofia Cup

Η Βουλγαρία θριάμβευσε στο Sofia Cup ρυθμικής γυμναστικής, κατακτώντας 13 μετάλλια (8 χρυσά, 2 ασημένια, 3 χάλκινα). Ξεχώρισαν οι Αλέκοβα, Πέτροβα, Εμίλοβα, Κάλεβα, Σαλάγιεβα και Ντίνεβα με διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες.
Μαραθώνιος δρόμος δρομείς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρόμος Θυσίας στη Νάουσα: Αγώνας 5,5 χλμ σε ιστορικά τοπόσημα της πόλης

Ο 22ος Δρόμος Θυσίας στη Νάουσα, μήκους 5,5 χλμ., θα γίνει στις 17 Μαΐου με διαδρομές που περνούν από ιστορικά σημεία, στο πλαίσιο της 204ης επετείου του Ολοκαυτώματος. Περιλαμβάνει και παιδική διαδρομή 1.000μ. Ένα αθλητικό και ιστορικό γεγονός.
Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τασούλας συνεχάρη τον Πετρούνια για το χρυσό στους κρίκους στο Κάιρο

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Καΐρου, εκφράζοντας υπερηφάνεια και θαυμασμό για τη διαρκή του επιτυχία.
Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή το ΟΑΚΑ ενόψει της κακοκαιρίας «ΕΡΜΙΝΙΟ» στην Αττική

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθεται το ΟΑΚΑ λόγω έντονων καιρικών φαινομένων από το σύστημα «ERMINIO», με ισχυρή προειδοποίηση της ΕΜΥ. Ενημερώνονται αθλητές και επισκέπτες για τήρηση οδηγιών ασφαλείας και ενδεχόμενες επιπτώσεις.