ΓΔ: 2507.99 -0.16% Τζίρος: 247.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μαρίνα Καλαμαριάς
Η μαρίνα Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, ιδανική για τουρισμό και αναψυχή, με θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Καλαμαριά: Η Χρ. Αράπογλου δεσμεύεται για νομικές κινήσεις για τη μαρίνα

Η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, δήλωσε αντίθετη στα σχέδια μετατροπής της μαρίνας Αρετσούς σε χώρο real estate, ζητώντας αναστολή του διαγωνισμού και διάλογο με την κυβέρνηση για το μέλλον της περιοχής.

Σαφές μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή της Καλαμαριάς έστειλε η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Remezzo. Η τοποθέτηση έγινε με αφορμή τα σχέδια του Υπερταμείου για την αξιοποίηση της μαρίνας Αρετσούς.

Η κ. Αράπογλου υπογράμμισε ότι ο διαγωνισμός, με τους υφιστάμενους όρους, "πρέπει να σταματήσει τώρα". Τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο θα συνεχίσει να κινητοποιεί τους πολίτες, θεωρώντας ότι αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση για το μέλλον της περιοχής.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση να παρέμβει, ώστε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με τον δήμο Καλαμαριάς σχετικά με το ξενοδοχείο, τους όρους δόμησης και το Remezzo.

Η δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα, συμπεριλαμβανομένης νέας προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του διαγωνισμού. Επιπλέον, κάλεσε τους εκπροσώπους του Υπερταμείου σε δημόσιο debate για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα ενώπιον των πολιτών.

Όπως σημειώθηκε, "η αξιοποίηση της μαρίνας της Αρετσούς αφορά όλους μας, όλη τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο τον δήμο Καλαμαριάς". Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, Σωτήρης Γεωργιάδης, και ο Χρήστος Βάρδας, επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Αγγελούδης: «Αυστηρό νομικό πλαίσιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο ΔΕΘ»

Επιστολή προς ΔΕΘ- Helexpo έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ζητώντας διασφαλίσεις για τις «κόκκινες γραμμές» του δήμου στην ανάπλαση. Επανέλαβε την πρόταση για Μητροπολιτικό Πάρκο 120 στρ. και λιγότερο real estate.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ωραιόκαστρο: 1,1 εκατ. ευρώ για νέα δίκτυα ύδρευσης, επίσκεψη Παπασταύρου

Επίσκεψη του υπουργού ΠΕΝ, Σταύρου Παπασταύρου, στη Μυγδονία του Δήμου Ωραιοκάστρου για επίσπευση έργων υδροδότησης. Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στην περιοχή.
Πυρκαγιά στον Βαρνάβα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Άγιο Αθανάσιο

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και απορρίμματα στον Άγιο Αθανάσιο Χαλκηδόνας, Θεσσαλονίκης, οριοθετήθηκε μέσα σε μισή ώρα, μετά από άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.
Πυρκαγιά σε εξοχική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε βλάστηση και σκουπίδια στον Άγιο Αθανάσιο – Μήνυμα 112 στους πολίτες

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και απορρίμματα στον Άγιο Αθανάσιο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, με ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρούν στην περιοχή. Στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.